UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Deserti
SLATKO OD CELERA
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 10:30
- Hitovi: 6505
CELER KAKAV NE POZNAJETE s mladim sirom i suhim voćem za 4 osobe
Potrebno:
1 celer srednje veličine izribati jako na sitno – odmah posipati limunovim sokom, dodati istu količinu mladog posnog sira, te dodati sitno nasjeckano raznog suhog voća kao npr.:2-3 suhe smokve,2-3 suhe marelice2-3 suhe šljive, suhe kruške;
1 žlica grožđica;
2- 3 samljevena oraha i/ili badema ili lješnjaka;
Sve dobro promiješati, dodati 1 žlicu meda i malo cimeta (tko voli).
Ako želimo da je smjesa bude rijeđa dodamo 1-2 žlice nemasnog jogurta ili sojinog vrhnja;
Jedan dio izmiksati, a jedan dio sitno nasjeckati.
Sve zajedno lagano promiješati i staviti u hladnjak. Servirati hladno kao slatki prilog.
Ako želimo odmah poslužiti možemo također dodati sitno naribanu jabuku ili mrkvicu, ili ocijeđene jabuke iz kompota, ili umiješati 1 žlicu meda.
Ako je za djecu, dodati žličicu meda ili gustog prirodnog soka od jabuka.
Također možemo posipati sa žličicom kakaa.
DOBAR TEK!
Izvrstan i neobičan recept. Radili ga u Udruzi na jednoj radionici (2006.g.).
Probajte.
Možete kombinirati razno sušeno (ili svježe) voće!
Dessert de céléri
Ingrédients : 1 céléri finement râpéJus d’un citronFromage frais jeûneFruits secs coupés en petits morceaux3 noix ou amandes hachées
Préparation : Il faut mélanger les ingrédients et y incorporer une petite cuillère de miel et une pincée de cannelle.Si on veut obtenir une mélange plus liquide, il faut l’ajouter une ou deux cuillères de yaourt écrémé.Il faut mélanger bien pour obtenir une composition homogène et la laisser reposer au frigo. Servir froid. Accompagner de la pomme finement râpée ou y incorporer du jus de pomme pressée et une cuillère de miel.
Bon apétit.
Prijevod: Sandra
Zobeni popečci "Gordana"
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 10:29
- Hitovi: 6785
Žitarice, Radionica kuhanja (br.1), 13.10.2011.
Potrebno:
2 naribane mrkve
1 glavica sitno nasjeckanog crvenog luka1
žlica peršuna (svježeg ili sušenog)
1 ½ zdjelice zobenih pahuljica (prethodno dobro namočenih)
1 zdjelica mljevenih sjemenki suncokreta
1 zdjelica naribanog ili nasjeckanog korijena celera
½ zdjelice soka od rajčice (umak)
malo bosiljka i soli, ostali začini po želji
Postupak:
Sve se izmiješa i oblikuju popečci, naslažu se u veliki protvan i peku u pečnici na 180 C. Pečeni su kad poprime svjetlo smeđkastu boju. Mogu se napraviti i slatki, tako da se izbaci crveni luk, peršin i sok od rajčice, bosiljak i slani začini. Umjesto toda doda se:žlica meda, malo cimeta i muškarnog oraščića, da poprime slatkasto papareni okus (kao poznati „Zagrebački paprenjaci“).
Vidi / RECEPTI/namirnice/zob/orašasti plodovi i sjemenke
PUDING "MOJE SAŠE"
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 10:18
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 4364
KREMŠNITE SA BATATOM
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 10:14
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 8325