UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Deserti
KREMŠNITE SA BATATOM
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 10:14
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 8290
KREMŠNITE SA BATATOM
Sastojci:
2 l mlijeka
2 vanilin šećera
200 g šećera
700 g batata s narančastim mesom
2 pudinga u prahu s okusom vanilije
200 g gustina
5 dl vrhnja za šlag (ili 2 šlaga u prahu)
kore za kremšnitu
Priprema: Batate ogulite, narežite na četvrtine i kuhajte 15 – 20 minuta. Ocijedite ih i propasirajte. U dubljoj posudi zagrijte mlijeko do vrenja, dodajte šećer, vanilin šećer i pire od batata te dobro promiješajte. Kad mlijeko zakipi, kuhajte smjesu na srednje jakoj vatri 2 – 3 minute, neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice.
Od mlijeka, pudinga u prahu i gustina umutite puding. Dodajte puding u prethodnu smjesu i kuhajte 4 – 5 minuta, povremeno miješajući kako ne bi nastale grudice. Maknite smjesu s vatre i ostavite je da se ohladi. Od vrhnja za šlag ili šlaga u prahu umutite čvrsti šlag. Dodajte šlag prethodnoj smjesi i dobro promiješajte, kako bi smjesa bila ujednačena. Na dno dublje posude za pečenje stavite koru, zatim kremu (poravnajte je), te ponovno koru.
Posipajte šećer u prahu i stavite kolač u hladnjak da se ohladi. Umjesto pudinga s okusom vanilije možete upotrijebiti puding s okusom čokolade, uz dodatak nekoliko rebara čokolade, naribane kore naranče i malo ruma. Kremu možete upotrijebiti i kao nadjev za princes krafne.