UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
Namaz od bučinih sjemenki - Osnovni recept
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 03 Studeni 2011 10:51
- Hitovi: 12480
Bučine sjemenke mogu biti i odličan (temeljni) namaz ili zamjena za namaze i umake od ostalih koštica (kao npr. Genovese umak/namaz koji se radi od pinjola). Također bučine sjemenke (pripremljene kao namaz ili umak) su izvrstan pojačivač okusa.
U koji god ih recept stavite, on ispadne ukusniji i zanimljiviji.Napr. interesantna je kombinacija tjestenine (ravioli) punjene namazom od bučinih sjemenki, namaz od bučinih sjemenki sa dodatkom meda ili voćnog sirupa kao podloga za kekse i kolače.
S bučinim sjemenkama se danas doista svašta može, i kako god, uvijek su ukusne i s njima u kombinaciji svako jelo se po kvaliteti može teško nadomjestiti!
Osnovni recept:
U blenderu usitnite bučine sjemenke (obične, ne prepržene i one posoljene), uz lagano dodavanje bučinog ulja i malo soli uz izbor začina po vašoj želji (npr. malo muškatnog oraščića i đumbira u prahu). Meljete tako da dobijete gustu smjesu. Ukoliko želite umak onda dodajete više ulja. Napomena: Ukoliko nemate bučino ulje možete dodavati i maslinovo (ista količina).Namaz se može pretvoriti u nadjev za punjenje tjestenina, namaz na kruh sa bučinim sjemenkama, te kao dodatak uz tvrdi sir, ili razrijeđen kao topli umak uz bučnicu.
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.