UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
Zapečeni omlet s tikvicama, porilukom i fetom
- Detalji
- Objavljeno Petak, 23 Siječanj 2009 19:11
- Hitovi: 6366
ZAPEČENI OMLET SA TIKVICAMA, PORILUKOM I FETOM
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj kalorija: 240 cal
Masnoće: 9 g
Ugljikohidrati: 25 g
Bjelančevine: 16 g
Sastojci za 4 osobe
150 ml vode
50 g riže
ulje
3 poriluka, sitno narezana
2 tikvice, sitno narezane
metvica
kopar
sol i papar
5 jaja, malo zamućenih
50 g mrvljene fete
Priprema jela
1. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju te je prebacite u veću posudu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U tavi zagrijte ulje te pržite poriluk dok ne omekša. Izvadite ga iz tave te prebacite u posudu sa rižom. U tavu dodajte tikvice te ih pržite dok ne omekšaju. Također prebacite u posudu sa rižom.
3. U posudu sa rižom dodajte jaja, metvicu, kopar te sol i papar. Sve dobro promiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu.4. Posipajte sve sa fetom i pecite 25-30 minuta.
www.žena.hr/recepti