UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
PALENTA SA KOPRIVOM I SKUTOM
- Detalji
- Objavljeno Petak, 23 Siječanj 2009 19:09
- Hitovi: 9906
PALENTA S KOPRIVOM I SKUTOM
Savjetujemo vam da isprobate pripremiti palentu s koprivom i skutom.
Naime, to je samo je jedan od bezbroj načina priprave izuzetno ukusnih i nutritivno punovrijednih obroka.
Recept je nastao zajedničkim snagama članica udruge Bio Istra (Danice, Vilme i mene).
Skuhajte 0,5 kg palente (na gusto) i istresite ju na namašćeni pleh (cca. 1 cm visine).
Od 0,3 kg svježe skute (odličan odabir je Mirnina kozja skuta) načinite namaz dodatkom prstohvata soli i slatkog vrhnja (0,1 l). 0,5 kg listova mlade koprive operite i ubacite u dvije litre uzavrele slane vode.
Kuhajte 5-10 minuta. Procijedite, dodajte nekoliko kapi limuna (da sačuvate barem dio zelene boje) i usitnite. Smjesi kuhane koprive dodajte malo šećera i jedan decilitar slatkog vrhnja te dva jaja, kratko propirjajte u tavi.
Na polovicu ohlađene palente nanesite smjesu koprive i zatim smjesu skute, te poklopite drugom polovicom palente.
Izrežite u oblik romba.
Piše: Mr. sc. Vlasta RADOIČIĆ
Objavljeno, Glas Istre, rujan 2007.Preuzeto za Web Udruge, siječanj 2009.
Vidi: Namirnica/Kopriva