UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
PALAČINKE S BOSILJKOM PUNJENE RAJČICAMA
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 19 Ožujak 2009 20:27
- Hitovi: 5123
4 žlice maslaca;
3 jaja
250 ml mlijeka;
100 g brašna;
sol;
1 svežanj bosiljka;
400 g koktel-rajčica;
4 žlice maslinova ulja;
papar;
100 g parmezana;
masnoća za pečenje;
Vrijeme pripreme: oko 35 minuta
Kalorijska vrijednost obroka: oko 450 kcal
Priprema:
Maslac rastopite. Jaja, mlijeko, brašno i pola žličice soli dobro izmiješajte pjenjačom. Tekući maslac dodajte polako uz miješanje. Bosiljak operite, osušite i natrgajte listove. Pola listova dodajte u tijesto i usitnite u kašu.
U teflonskoj tavi zagrijte malo masnoće, dodajte malo smjese za tijesto i tanko je razlijte. Palačinku pecite 5-7 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pritom je jedanput okrenite. S preostalima ponovite isti postupak. Gotove palačinke pokrijte i držite na toplom u pećnici koja je zagrijana na 80 °C (s ventilatorom 50 °C).
Koktel-rajčice operite, prepolovite i popržite na maslinovu ulju 4-5 minuta, posolite i popaprite.
Parmezan naribajte. Preostale listove bosiljka tanko narežite. Palačinke napunite rajčicama i bosiljkom, pospite parmezanom i poslužite.
Još recepata možete pronaći u knjizi 'Vegetarijanska kuhinja iz cijelog svijeta' u izdanju Mozaik knjige.
T-portal, 09.03.09.