UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
ŠPAGETI S BROKULOM I BIJELIM MESOM
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 03 Srpanj 2008 12:38
- Hitovi: 6234
ŠPAGETI S BROKULOM I BIJELIM MESOM
Sastojci:
50 dkg špinata;
25 dkg brokule;
½ pečenog (ili kuhanog) pileta bez kožice
maslinovo ulje:
2 češnja češnjaka;
½ žličice soli
;papar, mljevena paprika, začini po želji
Priprema:
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih, ali ostavite pola šalice vode u kojoj ste ih kuhali. Stabljiku brokule tanko izrežite i sitno natrgajte cvjetove. Zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani češnjak, brokulu i pola soli. Kuhajte cca 5 minuta. Dodajte špagete. Meso pileta izrežite na kockice i dodajte svemu. Dodajte i vodu od kuhanja, preostalu sol i malo papra. Kuhajte oko 3 minute. Nakon toga dodajte crvenu papriku, žličicu maslinovog ulja i promiješajte. Možete poslužiti hladno ili toplo uz neku sezonsku salatu!
NAJZDRAVIJI ZALOGAJI OD TJESTENINE
Kuhano povrće samo, u umaku ili poprženo s malo mesa s tjesteninom dat će bogat i zdrav obrok, a pogotovo ako je kombinaciji kao hladna salata od tjestenine.
Savjet
Izvrsna kombinacija u salati od tjestenine su listovi svježeg špinata (nasjeckani), narezana rotkvica, te nasjeckani mladi luk.!!
Savjet
Uz tjesteninu idealno pristaje jednostavan umak od maslinovog ulja. Nakon što ocijedite tjesteninu, vratite je u zdjelu, pospite maslinovim uljem i zagrijte. Nakon toga dodajte sok, peršin ili bosiljak i poslužite.
Savjet
Talijani tjesteninu nikad ne ispiru nakon kuhanja jer se, kažu, tako uklanja aroma i škrob koji omogućuje da se umak dobro sjedini s njom. Zbog toga ne treba stavljati ni ulje u vodu.
Savjet
Sol je u tjesteninu najbolje dodati čim voda zakuha. Na 0,5 kg tjestenine idu 2 žlice soli.
Izvor: Metro/Gastro/instyle/prijedlozi coolinarika.com
Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.