UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
Gratinirani poriluk iz pećnice
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 31 Ožujak 2011 20:51
- Hitovi: 4959
(može i drugo povrće ili miješano povrće sve na isti način)
http://djh.hrt.hr/receptiizbornik/330-jela-s-povrem-21-2532011/2899-gratinirani-poriluk-iz-penice
Sastojci za 4 osobe:
8 stabljika poriluka;
200 ml vrhnja za kuhanje;
180 ml jogurta;
150 g feta sira;
70 g sira parmezana;
30 g krušnih mrvica;
30 g maslaca;
1 jaje;
sol i papar;
Priprema:
Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo. U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
I to je to, dobar tek!
Almo Čatlak, DJH 21.03.2011.
izvor:www.crochef.com