UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
LOSOS NA PARI S KOMORAČEM
- Detalji
- Objavljeno Nedjelja, 16 Svibanj 2010 17:22
- Hitovi: 5922
Ovo je izuzetno dobar i ukusan recept. Osobno smo ga isprobali u pripremi istarskih majstora kuhanja u hotelu «Sol Coral», Umag, prilikom sudjelovanja na 4. Hrvatskom kongresu o debljini.
Inače komorač je pravi istarski «dragulj i delicija» na svakodnevnom jelovniku, a priprema se na više načina, od sirovog, zapečenog, kuhanog, kao gusta juha ili dodatak ostalim jelima i varivima. Recept se može prilagoditi i na ostale vrste ribe (oslić, zubatac, orada, luben) te na bijelo meso (puretina ili piletina).
Potrebno:
2 odreska lososa;
2 limete (ili limuna);
1 veliki svežanj peršina – sjeckanog;
3 žlice vode ili bijelog vina
;ostali začini po želji (može malo ribanog muškatnog oraščića);
Priprema:
1. Lososa začinite paprom.
2. Napravite vrećicu od aluminijske folije u kojoj ćete pariti ribu. Treba vam folija dužite 60 cm . Presavijte je napola da joj se podvostruči čvrstoća.
3. Narežite komorač i stavite u sredinu folije (dodajte i listiće ako ih ima).
4. Pospite komorač polovicom sjeckanog peršina. Jednu limetu (ili limun) zrežite na ploške i polovicu stavite na komorač koji ste posuli peršinom. Na to položite odreske lososa i preko njih iscijedite drugu limetu. Po odrescima pospite preostali peršin i složite ploške limete.
5. Dodajte tekućinu i zatvorite foliju.
6. Kuhajte u pećnici na 180 C 20-30 minuta. Služite sa blitvom, keljom, keljomm pupčarom, kuhanim komoračem kao malim dodatkom sa strane, te kuhanim krumpirom!
Nazdravite sa dobrom istarskom «Malvazijom».
Dobar tek žele Vam Sonja i Mirela!!!!
Objavljeno na web stranicama Hrvatskog informativnog centra/2008.