UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
CRVENE PAPRIKE S PORILUKOM
- Detalji
- Objavljeno Nedjelja, 16 Svibanj 2010 14:28
- Hitovi: 6292
Potrebno:
a) 500 g tankih strukova poriluka;
b) 2 veće crvene mesnate paprike;
c) 2 žličice maslinovog ulja;
d) sok od ½ limuna;
e) 8-10 zrnca korijandera;
f) lovorov list i vezica peršuna.
Priprema:
1) Poriluk i papriku očistite. Pera poriluka (zeleno) nasjeckajte i propirjajte samo na vodi u kojoj ste dodali malu žličicu maslinovog ulja. Poslije 10-tak minuta dodajte očišćenu i na kockice narezanu crvenu papriku, dobro miješajući dodajte sok od ½ limuna, usitnjen (u mužaru) korijander, sol (na vrh male žličice) i papar (ako želite - nije nužno), lovorov list i peršin, i sve zajedno lagano pirjajte uz eventualno dodatak vode.
2) Bijeli dio stabljike poriluka lagano prokuhajte , ocijedite i složite na pirjanu mješavinu.
3) Sve složite na pladanj, ohladite i poslužite. Možete jesti i hladno, ali isto tako i toplo, kao dodatak tjestenini i žitaricama. Uz to poslužite kriške raženog ili integralnog kruha, prije lagano prepečenog («tostiranog»).
Dobar tek!
Uppt, Up Dated, 14.6.2015./m.v.
Recept preuzet i dopunjen
Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir i Marija Grubor, Zagreb, SNL. 1989. Uppt, 16.05.2010./m.v.