UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
SVJEŽE PAPRIKE PUNJENE SIROM I ORASIMA
- Detalji
- Objavljeno Nedjelja, 16 Svibanj 2010 14:24
- Hitovi: 8125
Izvrstan i osvježavajući obrok u svim kombinacijama. Također može se kombinirati sa voćem (kivijem) te rajčicama, plodovima komorača i maslina, koji se nasjeckaju na sitno i posipaju po punjenim paprikama.
Potrebno:
a) 4 zelene (ili crvene ilii žute) paprike;
b) 150 g svježeg posnog sira;
c) 10 tak sjeskanih oraha (ili badema ili lješnjaka);
d) ½ šalice mekinja; (ali može i bez njih);
e) mala žličica mljevene slatke paprike ilif) mala žličica na vrh mljevenog đumbira;
g) ostali začini po želji: kopar, komorač, vlasac, kadulja;
Priprema:
1) Prprike operite i izdubite im sjemenke. Također možete ih narezati na polovice.
2) Orahe ili ostale orašaste plodove istucite u mužaru, te ih pomiješajte sa sirom i mekinjama, dodajte crvenu papriku i đumbir i dobro izmiješajte.
3) Paprike nadijenite mješavinom od sira, te ih ostavite u hladnjaku najmanje pola sata da se sve upije.
4) Izvadite paprike, na pladanj složite listove zelene salate, na to poslažite paprike i lagano posipajte nekim od začina po želji.
5) Ponudite ih kao predjelo, kao salatu, ili kao glavno jelo uz bijelo meso ili ribu!
Dobar tek.
PS. Također se može kombinirati sa voćem, npr. dodatkom šnitice kivija ili sitno nasjeckanim rajčicama.
Uppt, 16.05.2010/Recept preuzet i dopunjen/m.v.
Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir i Marija Grubor, Zagreb, SNL. 1989. Uppt, 16.05.2010./m.v.