UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
ZAPEČENI KELJ PUPČAR
- Detalji
- Objavljeno Petak, 23 Siječanj 2009 20:19
- Hitovi: 6279
ZAPEČENI KELJ PUPČAR
Kao glavno jelo za 2 ili prilog za 4 osobe:
• 1/2 MŽ papra
• 1/2 MŽ muškatnog oraha
• 100 g slanine(špek)
• 2 dl vrhnja
• 4 VŽ bijelog vina
• 1 jaje
• 1 MŽ soli
• 60 g sira npr.ementalera
• 50 g margarina ili puta
• 3 VŽ krušnih mrvica
• 750 g kelja pupčara(prokulice)
Pročitajte kako očistiti i prokuhati kelj pupčar za daljnju pripremu.
Rastopimo 2/3 putra i na to dodamo prokuhani kelj pupčar, posolimo, poparimo, dodamo 1/2 količine naribanog muškatnog oraha, prodinstamo 2-3min. Podlijemo sa vinom i prodinstamo da vino ishlapi.
Preuzeto sa web portala http://moja-kuhinja.com/gljive.html
Preporučujemo portal ima izvrsnih jela od gljiva i ostalih recepata
Kontakt: e-mail: sef@moja-kuhinja com