UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
BIJELA RIBA PEČENA S POVRĆEM
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 19 Ožujak 2009 19:40
- Hitovi: 7597
Fileti bijele ribe pečeni u pećnici uz već očekivane krumpire dobit će "kumpaniju" maslina, kapara i rajčica. U tom su slučaju začini poput češnjaka, ružmarina i bijelog vina gotovo zapovijed, a svi ostali sastojci tajnom koju smo vam odlučili otkriti u receptu.
Sastojci za 4 osobe
1 kg krumpira
2 žlice limunova soka
malo soli
800 g bijele ribe (oslić, grdobina, list...)
1 žlica Vegete
50 ml maslinova ulja
50 - 100 ml bijelog vina
2 grančice ružmarina
2 češnja češnjaka
20 g kapara
100 g crnih maslina bez koštica
150 g rajčica
1 žlica nasjeckanog peršina
Postupak
1. Krumpir ogulite, narežite na ploške debljine oko 1 cm i stavite u kipuću vodu. Kuhajte ga vrlo kratko (2 - 3 minute), ocijedite, a zatim ga stavite u vatrostalnu posudu i pospite Vegetom.
2. Dodajte masline, nasjeckani češnjak, rajčice, kapare, grančice ružmarina i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i prelijte s oko 150 ml vruće vode. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 25 minuta.
3. Za to vrijeme ribu očistite, filetirajte, nakapajte limunovim sokom i malo posolite. Krumpir izvadite iz pećnice, maknite foliju, lagano promiješajte i po njemu položite filete ribe.
4. Posudu s krumpirom i ribom vratite u pećnicu i nastavite peći na 200°C oko 25 minuta. Pred kraj pečenja dodajte vino.
25.siječanj 2009.