Recepti

Žitarice, Radionica kuhanja br. 1.

  • Ispis

Podsjetnik na Radionice kuhanja Udruge 2011.g.

Datum: 13.10.2011.godine

TEMA RADIONICE: „Žitarice” 

Žitarice_Zdrav_život_br_105_ožujak_2012.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pravilna priprema žitarica i na koje sve načine se mogu pripremiti. 

IZBOR ŽITARICA ZA RADIONICU: 

JEČAM, PROSO, ZOB, HELJDA, RIŽA, RAŽ; 

Voditelj radionice: Irena Švenda i Sonja Njunjić;

Asistenti: Tea Tošić, Biserka Flajpan;

Izrada bookleta Radionice:  Mirela Vidović 

ŽITARICE

Žitarice - općenito

U prosjeku na 100 grama žitarica količina kalorija kreće se od 250-300!.

Na stranicama našeg weba upoznajemo Vas sa svakom od ovih žitarica!

Ječam; 

Klice;  

Kukuruz - (kukuruzne pahuljice);  

Proso; 

Pšenica - (Dinkel, Kamut); 

Raž; 

Riža; 

Zob;  

Heljda;*

(Iako se heljda spominje uz žitarice, ona u biti, botanički gledano, spada među zeljasto povrće, kod kojeg se koristi nama poznata sjemenka, zato ju u ovoj seriji i svrstavamo među žitarice);

PREPORUČENI RECEPTI - SADRŽAJ 

Ječam;

Gusta juha od ječma sa brokulom;

Salata od celera i ječma;

Juha od ječma:

Miso juha s brokulom;

Proso;

Proso sa bundevom;

Katina bučnica sa prosom; 

Zob;

Salata od zobi;

Zobeni popečci „Gordana“;

Preporuka Udruge za izradu domaćeg muslija;

“Oslo” doručak;

Čaj od zobi i ječma;

Heljda;

Jednostavna heljda sa lukom;

Musli od heljde; 

Riža;

Rižoto od bundeve; 

Raž;

Kiflice od raženog brašna;

Uppt, listopad, 2011./m.v.

 

Tekst: Sve što trebate znati o žitaricama, T-Portal, 24.02.2012.

 

http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/178374/Sve-sto-trebate-znati-o-zitaricama.html

 

 

Žitarice – pogledajte fotogaleriju

 

 

 

http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/178374/Sve-sto-trebate-znati-o-zitaricama.html