UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Juhe
Gusta juha od ječma s brokulom
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 17:32
- Hitovi: 7398
Žitarice, Radionica kuhanja (br.1), 13.10.2011.
Sastojci:
1 brokula srednje veličine
3 kom mrkve1 glavica crvenog luka
1 češanj češnjaka
1/4 glavice celera
½ šalice skuhane ječmene kaše
mala žličica misa od ječma
začinsko bilje za juhu
morska sol, papar
Priprema:
Povrće očistiti, narezati na kockice, a cvijetiće pojedinačno samo odvojiti iz glavice, te sve skuhati pod parom, vrlo kratko. U multipraktiku promiksati povrće i kuhanu ječmenu kašu, dodati povrtni temeljac ili običnu vodu, te još jednom zakuhati sa začinskim biljem. Također prilikom miksanja odvojimo jedan dio kuhanih namirnica i malo ječma, te ih nakon miksanja vratimo u lonac , kako bi se prilikom serviranja vidjela struktura juhe.
Nakon toga skinuti sa vatre i umiješati miso od ječma (malu kavenu žličicu ili ako je veća količina 2 male žličice). Servirati toplo. Kušati da li je dovoljno začinjeno, te želji prije serviranja dodati vrhnje od soje ili sojino mlijeko, a isto tako može se dodati narezani tofu na kockice (ne više od 2-3 dkg) i dodati u juhu.
Prigodan savjet:
u proljeće (i tijekom cijele godine) jedite što češće ječam jer je idealna žitaricaza proljetno čišćenje organizma!
Vidi : NAMIRNICE/brokula/ječam
Vidi : SAVJETI/Prehrana/Zašto je zeleno povrće zdravo
Preuzeto sa web recepata Vegetarijanske udruge, 2004. – dorađen /izmijenjen od strane UPPT, kolovoz 2007.