UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Salate
ZELENA SALATA SA PILETINOM I JAGODAMA
- Detalji
- Objavljeno Utorak, 04 Kolovoz 2009 13:37
- Hitovi: 4831
Sastojci
2 fileta pilećih (ili purećih) prsa;
1 mala žličica soli;
1 glavica zelene salate (srednje veličine);
malo bibera
5 žličica ulja (maslinovo ili sojino)
250 g jagoda,
2 zrela avokada;
limun;
1 vezica matičnjaka (melisse);
Priprema
File bijelog pilećeg mesa očistiti, odstraniti kožicu, istrljati biberom, te meso prepržiti lagano s obje strane da porumeni. Čim je gotovo izvaditi i ohladiti ga.Zelenu salatu ocistiti, oprati i nasjeckati (ili istrgati) na veličinu zalogaja.Jagode oprati, posusiti i isjeckati na četvrtine. Limun prepoloviti i iscijediti sok.Oguliti avokado, i isjeći na tanke kriškice te ih poprskati limunom.Maticnjak oprati i iscupati listice. U preostali sok limuna umiješati sol, biber, malo maslinovog ulja, te sve umiješati mješalicom. Pilece ohlaađeno meso isjeći na tanke šnitice, te zajedno sa kriškama avokada i jagoda rasporediti na zelenu salatu, te preliti pripremljenim dressingom i ukrasiti listićima matičnjaka.