UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Salate
MEDITERANSKA SALATA
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 18:21
- Hitovi: 6428
MEDITERANSKA SALATA S TJESTENINOM I PILETINOM
Sastojci za 4 osobe:
- 40 dkg tjestenine
- dva pileća odreska
- 150 g parmezana
- 150 g mozzarele
- 6 filea slanih inćuna
- 2 rajčice
- 2 paprike
- zelena salata
- svežanj rikule
- crne masline
- 2 žlice kapara
Za preljev
- 2 žlice octa
- 5 žlica maslinovog ulja
- češanj češnjaka
- bosiljak, peršin, vlasac
- sol
- papar
Meso narežite na deblje rezance, posolite i popaprite pa stavite u marinadu od maslinova ulja i malo ljutih papričica ili ga jednostavno premažite s malo senfa. Zatim prepecite piletinu u tavi za gril.
Paprike i rajčicu pecite u pećnici na 220 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne potamne. Potom paprike, da biste ih lakše ogulili, nakon što ih izvadite iz pećnice pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se hlade oko 20 minuta.
Kad se povrće ohladi, tada paprike narežite na rezance, a rajčicu na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini ploda.
Za preljev pomiješajte maslinovo ulje, ocat, češnjak i začine. Sve stavite u teglicu i protresite dok preljev ne postane kremast.
Zatim skuhajte tjesteninu al dente, ohladite i dodajte malo maslinovog ulja. Parmezan narežite na tanke šnite i pomiješate s listovima salate i rikulom te prelijte s malo preljeva.
Tjesteninu potom pomiješajte s piletinom, mozzarelom, usitnjenim filetima inćuna, kaparima, paprikom, maslinama i rajčicom. Na kraju dodajte ostatak preljeva i sve dobro izmiješajte.
Salatu poslužite kao glavno jelo na postolju od rikule, zelene salate i parmezana.
Preuzeto s T-portala/zdravlje/ Ivna Bobanac/četvrtak, 03.08.2006