UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
NAMAZ OD BATATA I TUNJEVINE
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 18:00
- Hitovi: 4704
NAMAZ OD BATATA I TUNJEVINE
Sastojci za cca 600 g namaza:
1 žlica margarina
400 g batata s narančastim mesom, oguljenog i izrezanog na kockice
3 režnja češnjaka, usitnjena
4 jajeta, tvrdo kuhana i izrezana na četvrtine
1 žličica kopra, sušenog
1 žlica svježeg peršinovog lista, usitnjenog
1 konzerva tune neto mase 150 g
sol po želji
⅓ žličice papra
Priprema:
Na tavi rastopite margarin, dodajte batat i pržite ga 3 minute. Dodajte češnjak, kopar i malo soli te pržite 4 minute, odnosno dok batat ne postane mekan. Istresite u dublju posudu, dodajte sve ostale sastojke i štapnim mikserom napravite žitku smjesu. (Sastojke možete propasirati i u multi praktiku.)
Poslužite kao namaz, ili kao topao prilog uz meso ili preljev za tjesteninu. Stavite u plastičnu posudu koja se može hermetički zatvoriti i prelijte tankim slojem maslinovog ulja. Namaz možete držati u hladnjaku do 5 dana.