UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Juhe
JUHA OD ZELJA
- Detalji
- Objavljeno Srijeda, 29 Listopad 2008 22:13
- Hitovi: 7863
Jedno vrijeme (prije nekih par godina) bila je vrlo popularna Juha od zelja ili Kupusova juha. No, kao i sve «dijetne novotarije» i ona je ubrzo pala u zaborav. No, ova juha je izuzetno kvalitetno jelo, koje se preporuča u zimskim danima, a isto tako i povremeno uzeti jedan dan «detoksifikacije» i juhu rasporediti na par obroka, osobito nakon preobilnih i teških jela!
JUHA OD ZELJA
Za juhu je potrebno (izbor namirnica po želji, ovisno o količini koju želimo skuhati);
- 1 glavicu iskeckanog zelja (svježeg)
- 1-2 srednje paprike;
- 1 žuta mrkva nasjeckana na kockice;
- 1 mala glavica celera također narezana na koCkice
- 1 manji poriluk izrezan na kolutiće;
- 1-2 pasirane rajčice (može i iz konzerve ili pelat);
- vezica celera;
- par listića suhog lovora;
- papar, i ostalih začina po želji!
Priprema:
Uz dodatak određene količine vode (po želji) povrće se kuha dok ravnomjerno ne omekša, tj. ne smije se prekuhati. Kad je juha gotova, ukoliko ste odlučili cijeli dan konzumirati juhu, porcije su veličine šalice od 2 dcl, raspoređene u obroke! Između dvaju obroka juhe dobro je pojesti neko svježe povrće, npr. za večeru svježe rajčice s mozzarellom, a prije spavanja npr. jednu jabuku! Juha je dobra iz razloga što potiče izlučivanje vode a uz to i štetnih radikala, čime pridonosi čišćenju tj. detoksifikaciji organizma!
Arhiva Uppt