UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Juhe
Krem juha od heljde;
- Detalji
- Objavljeno Utorak, 26 Listopad 2010 18:34
- Hitovi: 8847
Sastojci:
1/ šalice heljde;
½ litre vode;
2 žlice meda;
mlijeko ili jogurt ili vrhnje (a može i zamjensko sojino);
malo soli;
začini po želji;
Priprema:
Heljdu operitei stavite kuhati u pola litre vode. Pustite neka lagano kuha i povremeno promiješajte da ne zagori. Kad heljda omekša (ne smije se raskašiti), maknite s vatre, posolite i umiješajte med. Pustite da se malo ohladi i umiješajte mlijeko, jogurt ili vrhnje, te začinite (može sitno nasjeckanim bosiljkom ili kaduljom ) ili po želji i vlastitoj kreativnosti!Ovako pripremljena heljda izvrstan je doručak ili hranjivi večernji obrok!
Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir i Marija Grubor, Zagreb, SNL. 1989.