UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Juhe

ZELENA JUHA

ZELENA JUHA 

Nabavite špinat i piletinu, i vidite kakva je zelena juha.

 

 

 

Sastojci:
1 šalica špinata
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica soli
crni papar, svježe samljeven
2 žličice usitnjenog češnjaka
2 žličice korijandra
2 žličice maslinova ulja
2 žlice jogurta ili2 žlice sojinog mlijeka 

Dodaci prema vlastitom izboru:10 dkg piletine (bijelo meso)žitarice: proso, heljda, ječam

 Upute za pripremu:

1. Na najjačoj vatri pustite da zavrije voda u koju dodajemo špinat (sitno nasjeckan) rajčicu, sol i malo papra pa smanjite vatru.
2. Zgnječite češnjak i korijander tako da se stope.
Lagano zagrijte maslinovo ulje, dodajte smjesu od češnjaka i pirjajte 2 do 3 minute.
3. Zatim prebacite u lonac s juhom i pustite da lagano vrije još 2 do 3 minute.
4. Provjerite treba li dodati još eventualno nekih od začina, te kad se malo ohladi dodati 2 žlice jogurta ili 2 žlice sojinog mlijeka i dobro promiješati.

5. U juhu možemo dodati žlicu kuhanog prosa, helje ili ječma ovisno što ćemo uz juhu poslužiti.

6. Dodatni savjet: možemo prije staviti kuhati piletinu (bijelo meso) i kada je skuhano izvaditi i u tu vodu dodati špinat i sastojke.

7. Na kraju kad se piletina ohladila, narezati je na sitne kockice i dodati u juhu, ili poslužiti uz juhu.  

 

SAVJET: Možemo prethodno također skuhati neke od žitarica (ječam, heljda, proso) te sve posebno staviti na tanjur uz piletinu i posluživati uz juhu, tako da si svatko sam izabere što mu odgovara i to doda u juhu. 

 

Zanmljivosti:
Naime, u Egiptu  uz špinat tradicionalno poslužuju kuhanu rižu i piletinu,  za razliku od nas gdje špinat radimo na tradicionalni način  (sa zaprškom i vrhnjem) te ga poslužujemo isključivo uz pire krumpir(napravljen sa vrhnjem ili mlijekom te maslacem ili uljem). 
   

 

 

Vidi: RECEPTI/namirnice/kelj /špinat 

 

Izvor: T-portal/gastronaut/kolovoz/2007. (Udruga izmjenila/preradila za web)

Now I suggest going to the site ( FreePornHq.Net ) and have a good time you'll find, of course, in the meantime, to please you even more you offer different language options, for example, for German ( Freier Porno ) you may come to the address. But, of course, not just German Portuguese service offer like as T ( Pornografia Grátis ) that the point is to provide enjoyment and to enjoy our page we enjoy doing anyway. Of course, you also we haven't forgotten about that Russian in Russia ( бесплатно порно ) address of our service you can get. In the meantime, our industry is important one of the visitors, we haven't forgotten them either, we have prepared a pretty nice area for the Japanese in this field we hope you'll be glad you our in the Japanese ( 無料ポルノ ) connection using the Japanese, you will be able to get service. We don't have the blog in your opinion? Of course, there's our blog that details more clearly with our content we aim to achieve so to achieve this, se ( Hd Porn ) a snapshot of all the content we have added to our site address address address and are constantly changing as this is given we hope that you'll enjoy our blog. Finally, I want to pass our address to your plurk to address this, we have also updated the snapshot if you want to reach ( Free Porn ) and click the link contact us at the address you instant content update, as well as quality that you can continuously Follow us and a world-renowned social networking plurk to encourage our followers at we hope you will be pleased with all the services. Hopefully you'll have a nice time.