UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Juhe
POVRTNA JUHA "SONJA"
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 17:48
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 9075
POVRTNA JUHA „SONJA“
Osnovne namirnice:
· 3 mrkve
· 1/ 2 glavice celera (srednje veličine)
· 2 peršuna (korijen)
· svježi list od celera
· 2 češnja češnjaka
Ostalo:
· 2 kom. poriluka (srednje veličine)
· 20 dkg kelja
Postupak:: Sve preliti sa 1 litrom vode i dodati 1 malu žličicu majčine dušice (suhe). Poklopiti i kuhati pod pritiskom 3 minute ili obično 5-6 minuta.
Odklopiti i dodati :
· 2 komada poriluka (odrezati jako zelene vrškove) – sitno isjeckati
· 200 gr kelja sitno nasjeckano
· dodati malo soli, đumbira, kurkume
· i masla veličine lješnjaka. Ne kuhati, nego ostaviti da odstoji 2-3 minute.
Nakon toga izvaditi povrće van. a u juhu dodati: Dodati: 6 žlica zobenih pahuljica (ili po želji) Juhu serviramo, a povrće kao samostalni obrok s tim da dodam dodamo malo senfa ili sjemenki (sezam).
Recept: Sonja Njunjić, UPPT/ Radionica kuhanja Udruge, veljača 2005.
Vidi : RECEPTI/Namirnice/celer/češnjak/mrkva
Vidi: SAVJETI/Prehrana/Zašto je zeleno povrće zdravo