UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Salate
Salata od celera i žitarica
- Detalji
- Objavljeno Srijeda, 23 Studeni 2011 13:31
- Hitovi: 11156
Namirnice:
Žitarice po izboru (pšenica, heljda, ječam, riža, proso);
Celer i peršin (korijen i zeleno lišće);
Komorač (korijen);
Začini (đumbir u prahu, kopar, bosiljak, sjemenke komorača);
Sjemenke bundeve i suncokreta;
Maslinovo ulje;
Malo oraha;
Priprema:
Žitarice prije same pripreme namočiti. Nakon toga vrijeme kuhanja je samo cca 7 – 10 min.) Naribati sirovi celer (može i kuhani) na tanke šnitice. Posoliti i dodati malo na vrh žličice đumbir u prahu.
Skuhati tri vrste žitarica: zob, proso, heljdu (ili još neke po želji – pšenicu, ili ječam – sve osim riže).
Kada se ohladi sve dobro promiješati. Dodati 1 žlicu ili po želji maslinovog ulja i ostalih začina: list od peršina i celera, bosiljak, kopar i sjemenke (sušene) komorača - te isjeckati na sitno malo oraha (cca 4 oraha), dodati sjemenke od buče (nasjeckane) i suncokreta, te sve lagano promiješati.
Također dodati sok od limuna i eventualno još malo maslinovog ulja. Ne treba dodavati više masnoća jer ima dovoljno kroz nasjeckane oraha i sjemenke. Salata je fina i kao hladno predjelo, ili kao dodatak drugim jelima ili salatama.
Radionica kuhanja br. 6, 24.11.2011. Tema: „Salate“
Uppt, 23.11.2011.