UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
Priprema sojinog zrna
- Detalji
- Objavljeno Nedjelja, 30 Prosinac 2007 20:22
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 7096
Naputak za pripremu sojinog zrna:
1. dobro se opere u nekoliko voda;
2. namočiti 24 sata;
3. kuhati u istoj vodi sa dodatkom soli (1 žličica);
4. kuhati na vrlo laganoj toplini ili pod pritiskom dok ne postane mekana;
5. (15 do 20 minuta pod pritiskom, ili na laganoj toplini sat do 1,5 sat);
6. kuhano zrno se može odmah pripremati po određenom receptu, a isto tako možemo izmiksati u masu koju možemo čuvati nekoliko dana u hladnjaku i prema receptima koristiti u svakodnevnoj prehrani;
Savjet: Sonja Njunjić
Vidi: Namaz od soje
Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište;
Recept: Sonja Njunjić;
Voditeljica: Sonja Njunjjić, Irena Švenda;
Objavljeno u tjedniku Nacional, prilog Zdrav život“/26.12.2006.;
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.