UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
ŠPAROGE U UMAKU OD PERŠINA
- Detalji
- Objavljeno Srijeda, 28 Travanj 2010 18:04
- Hitovi: 6222
Potrebno:
1 kg šparoga;
2 žlice sjeckanog peršina;
2 mala režnja češnjaka;
1 meko kuhano jaje;
1 žlica octa (može i aceto balsamico);
1 žlica gorušice (senfa);
1 dl maslinovog ulja;
sol, papar
Priprema:
Šparoge operite, odrežite im tvrdi bijeli dio, povežite ih u dva svežnjića i skuhajte u blago posoljenoj vodi i ostavite na toplom. U međuvremenu pripremite umak: peršin operite, osušite i što sitnije nasjeckajte zajedno sa češnjakom. Jaje izdborite, dodatje ocat i gorušicu, te nasjeckan peršin i češnjak i dobro miješajte dodavajući kap po kap ulja, da biste dobili kremastu smjesu. Šparoge ocijedite, složite u zagrijanu posudu, prelite umakom i ponudite. Također možete posebno servirati šparoge a posebno umak!!
Dobar Tek!!
Vegetarijanska kuhinja, Posebno izdanje; autori: Ljubomir i Maja Grubor; SNL, Zagreb, 1989.(str.228-231)
Uppt, 28.04.2010./m.v.