UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
KELJ S KESTENJEM
- Detalji
- Objavljeno Ponedjeljak, 28 Rujan 2009 21:06
- Hitovi: 4533
Sastojci:
60 g kelja pupčara;
500 g kestenja;
1 žlica maslinovog ulja;
½ litre juhe od povrća;
1 glavica crvenog luka;
1 čaša vina (crno ili bijelo);
prstohvat majčine dušice;lovorov list, malo ružmarina, sol i papar
Postupak:
1) Skuhajte i ogulite kestene.
2) Kelj pupčar očistite, stavite u kipuću osoljenu vodu i kuhajte cca 20-tak minuta.Ocijedite ga i stavite u posebnu posudu, te dodajte lovorov list, majčinu dušicu, malo soli i papra, zalijte juhom od povrća i vinom, te dodajte oguljene kuhane kestene.
3) Juhu dodatno lagano prokuhajte 10-tak minuta te dodajte žličicu maslinovog ulja i malo ružmarina.
4) Poslužite s pireom od kestena i/ili pospite parmezanom!
Knjiga „Vegetarijanska kuhinja“ - SNL, 1989 (Autori: Ljubomir i Maja Grubor)