UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Deserti
Torta od sira i bijele čokolade
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 07 Travanj 2011 12:53
- Hitovi: 6685
Objavljeno, Glorija br. 845 od 17.3.2011.
Sastojci:
Tijesto:
250 g brašna;1 žumanjak; 170 g Zvijezda margarina extra; 70 g šećera u prahu; ribana korica limuna, malo soli;
Krema:
5 listova želatine; 200 g bijele čokolade; 6 žlica mlijeka; 500 g svježeg sira; 200 ml vrhnja; 50 g šećera u prahu; 2 jaja; višnje i sirup (ili kompot) od višanja;
Priprema:
Umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji 1 sat. istanjite tijesto na tanki list i obložite dno i rubove kalupa promjera 20 cm. Pecite na 180 C oko 15-tak minuta. Ohladite.
Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za kremu. Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne rastopi. Pomiješajte sir, vrhnje i šećer u prahu i žutanjke.
U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Nakon toga lagano umiješajte smjesu čokolade sa smjesom sira i nježno dodajte istučene bjelanjke. Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeno tijesto, prekrijte gornjim dijelom kalupa, držite na hladnom preko noći. Prije serviranja ukrasite višnjama i sirupom (ili kompotom) od višanja.
Dobar tek!!!
Torta od sira i bijele čokolade na drugačiji način;