UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Aktivnosti

Obilježili smo Europski dan protiv debljine, Cvjetni trg, 21.05.2011.

21.05.2011. Obilježavanje Europskog dana  protiv debljine – European Obesity Day 

Europski dan protiv debljine(zzjz);

Europski dan debljine –tema mjeseca svibnja, 2011-05-21

Cvjetni trg, 21.05.2011.

Javno-zdravstvenu akciju organizirali su: Gradski ured za zdravstvo,  Udruga za prevenciju prekomjerne težine i Zavod za javno zdravstvo, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i MZSS.

I ove godine smo obilježili Europski dan protiv debljine (EOD) nizom akcija  i sudjelovanjem sugrađana kroz akcije i poziv na  osnovni dijagnostički pregled (mjerenje gustoće kostiju, kontrolom šećera u krvi,  kontrolom tlaka  i vaganjem kroz utvrđivanje indeksa tjelesne mase  - ITM ili BMI).

Udruga je aktivno sudjelovala u organizaciji i pripremi svih događanja, a sve u sklopu kampanje «Navike promijeni – zdravlje pokreni»! Također, zahvaljujući našoj predsjednici Udruge gđi. Sonji koja je cijelo vrijeme bila moderator, akcija je bila posjećena i vrlo interaktivna, a kojoj su se odazvali mnogi gosti koji su nam uputili mnoštvo korisnih savjeta i inforamcija.

Također zahvaljujemo i našim članovima Udruge koji su vrlo  predano i savjesno obvili svoje zadatke na zadovoljstvo svih nas ali i brojnih sugrađana. 

Posebno nam je drago da smo ove godine imali najmlađu sudionicu malu Petru (10 godina), koja je zajedno sa mamom Vesnom vrijedno bilježila rezultate provjere tjelesne težine našim sugrađanima. Petra nam je posebno napomenula da želi ponovno biti s nama na sljedećoj akciji.  Čestitka maloj Petri i mami Vesni, dugogodišnjoj članici Udruge, koja svoju kćerku od malih nogu usmjeruje na prepoznavanje važnosti zdravlja, ali i sudjelovanju u stvaranju pozitivnih društvenih vrijednosti kroz zajednički volonterski rad! 

Više o svemu moći ćete pratiti kroz ovu fotogaleriju! Podsjetnik na Program aktivnosti!

 

 

 

 

Panel tribina „Stop yo-yo“, 17.05.2011.- Raspored

Utorak, 17. svibanj 2011.g. 13-15:30h

 Liječenje debljine i yo-yo efekt;

Izlaganje: dr. sc. Jozo Jelčić, internist - endokrinolog

Voditelj Centra za debljinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb

Dopredsjednik Hrvatskog društva za debljinu

 

Zašto nastaje yo-yo efekt?

Objavljeno 21.05.2011.

Izvještaj i osvrt na temu tribine, pogledajte na linku.

http://www.zdravakrava.hr/clanak/1792/zasto-nastaje-yo-yo-efekt

Autor: Martina Medverec, novinarka na www.zdravakrava.hr

 

Tribina grada Zagreba, Kaptol 27 

Europski dan protiv debljine«STOP JO-JO»

 

 

PLAKAT  „YO-YO“

 

 

Što treba znati za zdravo mršavljenje   

Poziv na tribinu: «STOP JO-JO – Što treba znati za zdravo mršavljenje»

(Objava: drHorvat Business Newsletter 134/05.05.2011.) 

Utorak, 17. svibanj 2011.g. 13-15:30h, Tribina grada Zagreba, Kaptol 27 

Pozivamo Vas na panel tribinu u suorganizaciji Udruge za prevenciju prekomjerne težine, Gradskog Ureda za zdravstvo i branitelje i Hrvatskog društva za debljinu povodom Europskog dana protiv debljine. Tema tribine je «STOP JO-JO"  – Što treba znati za zdravo mršavljenje», a cilj je potaknuti debatu/razgovor između pacijenata, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika, zakonodavca i predstavnika tvrtki koje plasiraju proizvode za redukciju težine. 

Prema podacima OECD-a iz prosinca 2010.g. preko 50% građana Europe je preteško ili pretilo, dok u Hrvatskoj po zadnjim podacima HZJZ ih je 67%. Kako sve više ljudi na svijetu ima problema sa težinom, da li im pružamo dovoljnu podršku? Da li radimo sve što je potrebno? Kakav učinak debljina ima prilikom starenja ukoliko nije liječena ili kontrolirana? Da li se što može naučiti i primijeniti iz ostalih država?

Pridružite nam se da saznate više. 

 

PROGRAM TRIBINE, 17.05.2011.

 

Objavljeno:

http://www.medikus.hr/novosti/1117-tribina-stop-jojo.html

 

 

30.05.2011., UPPT  

 

Zašto nastaje yo-yo efekt?

na stranicama našeg weba Dijete/općenito

tOkrugli stol u Rijeci na temu obilježavanja prvog europskog dana debljine (22.05.2010.)

 

EUROPSKI DAN DEBLJINE (2011)- OPĆE SMJERNICE

Prvo obilježavanje,22.05.2010.g. Centar Ribnjak 

Obilježavanje Europskog dana debljine

Druga godina obilježavanja, Cvjetni trg, 21.05. 2011. (subota)- od 9,00 h

PROGRAM AKTIVNOSTI EUROPSKOG DANA PROTIV DEBLJINE

Objavljeno - Europski dna protiv debljine,  poziv za 21.5.

 

Europski dan debljine nezavisna je platforma kampanje koja okuplja zajednice liječnika, pacijenata i političara u cilju pružanja potpore prekomjerno debelim i pretilim osobama u Europi kako bi učinile potrebne promjene u načinu života u svrhu upravljanja svojom težinom i unaprjeđenja svojeg zdravlja općenito i kvalitete života.

Cilj je ustanoviti Europski dan pretilosti u svibnju svake godine kako bi se podigla svijest o potrebi djelovanja na europskoj razini i kako bi se osiguralo da se čuje glas prekomjerno debelih i pretilih osoba. 

Pozadina 

1) Europski dan debljine osnovali su Dr.David Haslam, Predsjednik i klinički direktor, Nacionalni forum pretilosti, i Jean Paul Allonsius, Predsjednik i osnivač, Belgijsko udruženje pretilih pacijenata a pokrenuo ga je bivši zastupnik u Europskom parlamentu, Magor Csibi u Europskom parlamentu 15.travnja 2009. 

2) Tajništvo Europskog dana pretilosti trenutno funkcionira zahvaljujući skromnom iznosu nepovratnih sredstava /grant/ od GlaxoSmithKline koji pokriva razvoj web stranice, upravljanje i komunikacije. 

Zašto Europski dan pretilosti 

1) Pokrenut je nakon panel debate o pretilosti u Europskom parlamentu u Strasbourgu 18. studenog 2009. Sudionici debate ustanovili su da nacionalne vlade, EU i Svjetska zdravstvena organizacija sve više prepoznaju probleme koje uzrokuje prekomjerna debljina i pretilost,  njihovu ulogu u neprenosivim bolestima te važnost prevencije. 

2) Međutim, također su dogovorili da je potrebno učiniti više u liječenju prekomjerne debljine i pretilosti. Naglasili su da Europska povelja Svjetske zdravstvene organizacije iz 2006. prepoznaje da:" Pozornost i dalje treba biti usmjerena na prevenciju pretilosti u osoba koje su već prekomjerno debele i stoga izložene visokom riziku, te na liječenje bolesti pretilosti". U Povelji također stoji da: 

3) "Uloga zdravstvenog sustava također je važna u bavljenju s osobama visokog rizika i onima koje su već prekomjerno debele i pretile, a odnosi se na osmišljavanje i promicanje mjera prevencije te na dijagnosticiranje, temeljitu analizu i liječenje". 

Aktivnosti Europskog dana pretilosti 

Zajednica Europskog dana pretilosti uspostavila je virtualnu platformu kampanje: 

1) Namjenska web stranice Europskog dana pretilosti – stranica privuče na tisuće posjetitelja iz više od 80 zemalja;

2) 18 organizacija pacijenata i liječnika podržavaju Europski dan pretilosti;

3) 18 vodećih zastupnika u Europskom parlamenti podržavaju Europski dan pretilosti;

4) Online upitnik – kako bi se ustanovila gledišta.

Cilj Europskog dana pretilosti jest imati 2000 popunjenih upitnika;

5) Socijalno umrežavanje;

Zajednice Europskog dana pretilosti na Facebooku i Twitteru ubrzano rastu; 

Fokus će se sada prebaciti na to da se Europski dan pretilosti i službeno prizna te da se osigura da prvi Dan svjesnosti o bolesti  Europskog dana pretilosti bude uspješan. 

I vi možete pomoći 

Potporu kampanji Europskog dana pretilosti možete pružiti:

1) Popunjavanjem upitnika Europskog dana pretilosti i potičući prijatelje i kolege da učine isto

2) Postavljanjem banera Europskog dana pretilosti na svoju web stranicu kako biste pridonijeli vidljivosti Europskog dana pretilosti .

Molimo da svoja pitanja ili komentare uputite na tajništvo Europskog dana pretilosti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   

Obilježavanje 22.05.2010.g. Centar Ribnjak 

Obavijest za sve interesirane Molimo Vas otvorite www.obesityday.eu i ispunite upitnik sa kojim virtualno sudjelujete u obilježavanju europskog dana pretilosti. 

Pridružite nam se 22.05.2010.g. od  09,00 sati ujutro u parku „Ribnjak na krasnom događanju  koji će nas osnažiti, naučiti kontrolirati rizične faktore zdravlja kao što su kolesterol, EKG, šećer,tlak, prehrana. Zajedno ćemo malo hodati, malo vježbati, puno se smijati i družiti, te zajednički pitati liječnike, nutricioniste, kineziologe kako pomoći sebi u zdravstvenim tegobama koje dolaze s prekomjernom težinom!! Dođite, budite s nama dio Europe i europskih smjernica po pitanju zdravlja. 

Predsjednica Udruge

Sonja Njunjić 

 It is estimated that 68.5 million adults in the EU are obese and a further 143 million are overweight. The difficulty in confronting this as a political challenge is the delayed reaction to rising obesity, although we are beginning to detect the increase in diabetes and cancer rates along with many other co-morbidities associated with obesity that aren't often headlined, such as arthritis and asthma.

An Obesity day devoted to healthy diets may motivate our growing populationBelgium has a national day of obesity, so has Portugal. Now a Romanian member of the European parliament, Magor Imre Csibi, is calling for a European obesity day on 16 May to remind everyone of the health problem that just won't go away.

The call is endorsed by Dr David Haslam, chair of the UK's National Obesity Forum, and others who believe that declaring a European day for obesity would serve as an annual reminder to everyone about the importance of a healthy lifestyle, and an opportunity for stocktaking on how levels of obesity have changed year-by-year.It has to be conceded that what has been done so far has not made much of an impression on the rising levels of obesity, and even if we were all to adopt healthy eating regimes, obesity rates cannot be turned around overnight or even within a decade.

This is not a uniquely British problem. It is estimated that 68.5 million adults in the EU are obese and a further 143 million are overweight.

The difficulty in confronting this as a political challenge is the delayed reaction to rising obesity, although we are beginning to detect the increase in diabetes and cancer rates along with many other co-morbidities associated with obesity that aren't often headlined, such as arthritis and asthma.Europe doesn't have a Foresight programme to offer the vision needed for policy strategists to persuade their political masters to plan beyond the next election.

The European elections are looming, but to his credit Csibi – a member of the European parliament's environment, public health and food and safety committee – recognises that his call for an EU obesity day is unlikely to be a big vote winner. Instead the former judo expert talks of his own experience losing weight.The European parliament has debated obesity and called on the EU council of ministers to take a more proactive role.

The European commission has pledged to set up pan-European monitoring of obesity rates and next year will undertake a major review of its health strategy in Europe. Meanwhile, there is a danger of confusing commitments on paper with real actions. Little is being done that translates into effective measures to transform the landscape of what experts term the "obesogenic" environment.

If the European commission is serious about addressing the obesity crisis, then backing the call for an obesity day should bea major step in ensuring the "health in all policies" approach really covers obesity and that all areas of EU activity are involved.

A European obesity day should serve as an annual reality check where progress can be measured and truly benchmarked.

Europski dan debljine - tema mjeseca svibnja, 2011.

Obilježavanje Europskog dana debljine, 21.05. 2011.g.

Fotogalerija

 

21.05.2011. Obilježavanje Europskog dana debljine - European Obesity Day 

U tijeku su pripreme za obilježavanje 2. po redu Europskog dana debljine, koji će biti održan 21.5.o.g.Prošle godine, prvi puta je obilježen taj dan u 20 zemalja Europe! Ove godine obilježava se pod sloganom «Stop Yo-Yo».Udruga i ove godine sudjeluje u organizaciji i pripremama događanja tog dana, a sve u sklopu kampanje «Navike promijeni – zdravlje pokreni»!

Povodom obilježavanja 2. godišnjice Svjetskog dana debljine (European Obesity Day), održat će se niz javnozdravstvenih akcija i manifestacije edukativnog karaktera, na koje pozivamo naše sugrađane da taj datum posvete sebi i svom zdravlju, u skladu sa spoznajom da je zdravlje najveće bogatstvo te da svaki čovjek može sam najviše učiniti za svoje zdravlje.

Upravo iz tog razloga, za temu mjeseca odabrali smo kampanju «Navike promijeni – zdravlje pokreni»   promjene ponašanja naših sugrađana u vezi sa prehranom i tjelesnom aktivnošću, a povezano sa obilježavanjem Europskog dana debljine, 21. svibnja o.g. na Cvjetnom trgu.

Udruga će aktivno sudjelovati u programima! O svim manifestacijama pravovremeno ćemo Vas obavijestiti putem našeg weba, sa pozivom da se priključite akcijama i manifestacijama!!

Europski dan debljine - Smjernice;

Europski dan pretilosti nezavisna je platforma kampanje koja okuplja zajednice liječnika, pacijenata i političara u cilju pružanja potpore prekomjerno debelim i pretilim osobama u Europi kako bi učinile potrebne promjene u načinu života u svrhu upravljanja svojom težinom i unaprjeđenja svojeg zdravlja općenito i kvalitete života. Cilj je ustanoviti Europski dan pretilosti u svibnju svake godine kako bi se podigla svijest o potrebi djelovanja na europskoj razini i kako bi se osiguralo da se čuje glas prekomjerno debelih i pretilih osoba.

Info Obesity Day

Od strane organizatora Europskog dana debljine UPPT je uključena na listu suportera. Lijepo je vidjeti udrugu iz Hrvatske među drugim svjetskim udrugama koje se bore protiv debljine.  

Više pogledajte na sljedećim linkovima:  

European Obesity Day - 2011.g.; 

European  Obesity Day -  Stop „Yo-Yo“;

STOP YO-YO:

What is European Obesity Day?;

EASO - The European Association for the Study of Obesity; 

Javnozdravstvena kampanja "NAVIKE PROMIJENI, ZDRAVLJE POKRENI" 

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=28713 

Povodom obilježavanja 2. godišnjice Svjetskog dana debljine (European Obesity Day), održat će se niz javnozdravstvenih akcija i manifestacije edukativnog karaktera, na koje pozivamo naše sugrađane da taj datum posvete sebi i svom zdravlju, u skladu sa spoznajom da je zdravlje najveće bogatstvo te da svaki čovjek može sam najviše učiniti za svoje zdravlje.

Upravo iz tog razloga, za temu mjeseca odabrali smo kampanju «Navike promijeni – zdravlje pokreni»   promjene ponašanja naših sugrađana u vezi sa prehranom i tjelesnom aktivnošću.

Udruga će aktivno sudjelovati u programima, o svim manifestacijama pravovremeno ćemo Vas obavijestiti putem našeg weba, sa pozivom da se priključite akcijama i manifestacijama!!

Podsjetnik na plakate i letke

Plakat „Navike promijeni, zdravlje pokreni“ 

Letak -  Poruke i savjeti za usvajanje zdravih navika 

Letak -  Poruke i savjeti za roditelje i djecu

Letak -  Poruke i savjeti za radno aktivnu populaciju    

Preporuka - ostali priručnici zdravlja na našim web stranicama. 

Priručnici zdravlja;

EUROPSKI DAN DEBLJINE (2010) - SMJERNICE

Prvo obilježavanje,22.05.2010.g. 

Europski dan debljine nezavisna je platforma kampanje koja okuplja zajednice liječnika, pacijenata i političara u cilju pružanja potpore prekomjerno debelim i pretilim osobama u Europi kako bi učinile potrebne promjene u načinu života u svrhu upravljanja svojom težinom i unaprjeđenja svojeg zdravlja općenito i kvalitete života.

Cilj je ustanoviti Europski dan pretilosti u svibnju svake godine kako bi se podigla svijest o potrebi djelovanja na europskoj razini i kako bi se osiguralo da se čuje glas prekomjerno debelih i pretilih osoba. 

Pozadina 

1) Europski dan pretilosti osnovali su Dr.David Haslam, Predsjednik i klinički direktor, Nacionalni forum pretilosti, i Jean Paul Allonsius, Predsjednik i osnivač, Belgijsko udruženje pretilih pacijenata a pokrenuo ga je bivši zastupnik u Europskom parlamentu, Magor Csibi u Europskom parlamentu 15.travnja 2009. 

2) Tajništvo Europskog dana pretilosti trenutno funkcionira zahvaljujući skromnom iznosu nepovratnih sredstava /grant/ od GlaxoSmithKline koji pokriva razvoj web stranice, upravljanje i komunikacije. 

Zašto Europski dan pretilosti 

1) Pokrenut je nakon panel debate o pretilosti u Europskom parlamentu u Strasbourgu 18. studenog 2009. Sudionici debate ustanovili su da nacionalne vlade, EU i Svjetska zdravstvena organizacija sve više prepoznaju probleme koje uzrokuje prekomjerna debljina i pretilost,  njihovu ulogu u neprenosivim bolestima te važnost prevencije. 

2) Međutim, također su dogovorili da je potrebno učiniti više u liječenju prekomjerne debljine i pretilosti. Naglasili su da Europska povelja Svjetske zdravstvene organizacije iz 2006. prepoznaje da:" Pozornost i dalje treba biti usmjerena na prevenciju pretilosti u osoba koje su već prekomjerno debele i stoga izložene visokom riziku, te na liječenje bolesti pretilosti". U Povelji također stoji da: 

3) "Uloga zdravstvenog sustava također je važna u bavljenju s osobama visokog rizika i onima koje su već prekomjerno debele i pretile, a odnosi se na osmišljavanje i promicanje mjera prevencije te na dijagnosticiranje, temeljitu analizu i liječenje". 

Aktivnosti Europskog dana pretilosti 

Zajednica Europskog dana pretilosti uspostavila je virtualnu platformu kampanje: 

1) Namjenska web stranice Europskog dana pretilosti – stranica privuče na tisuće posjetitelja iz više od 80 zemalja;

2) 18 organizacija pacijenata i liječnika podržavaju Europski dan pretilosti;

3) 18 vodećih zastupnika u Europskom parlamenti podržavaju Europski dan pretilosti;

4) Online upitnik – kako bi se ustanovila gledišta.

Cilj Europskog dana pretilosti jest imati 2000 popunjenih upitnika;

5) Socijalno umrežavanje;

Zajednice Europskog dana pretilosti na Facebooku i Twitteru ubrzano rastu; 

Fokus će se sada prebaciti na to da se Europski dan pretilosti i službeno prizna te da se osigura da prvi Dan svjesnosti o bolesti  Europskog dana pretilosti bude uspješan. 

I vi možete pomoći 

Potporu kampanji Europskog dana pretilosti možete pružiti:

1) Popunjavanjem upitnika Europskog dana pretilosti i potičući prijatelje i kolege da učine isto

2) Postavljanjem banera Europskog dana pretilosti na svoju web stranicu kako biste pridonijeli vidljivosti Europskog dana pretilosti .

Molimo da svoja pitanja ili komentare uputite na tajništvo Europskog dana pretilosti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   

Obilježavanje 22.05.2010.g. Centar Ribnjak 

Obavijest za sve interesirane Molimo Vas otvorite www.obesityday.eu i ispunite upitnik sa kojim virtualno sudjelujete u obilježavanju europskog dana pretilosti. 

Pridružite nam se 22.05.2010.g. od  09,00 sati ujutro u parku „Ribnjak na krasnom događanju  koji će nas osnažiti, naučiti kontrolirati rizične faktore zdravlja kao što su kolesterol, EKG, šećer,tlak, prehrana. Zajedno ćemo malo hodati, malo vježbati, puno se smijati i družiti, te zajednički pitati liječnike, nutricioniste, kineziologe kako pomoći sebi u zdravstvenim tegobama koje dolaze s prekomjernom težinom!! Dođite, budite s nama dio Europe i europskih smjernica po pitanju zdravlja. 

Predsjednica Udruge

Sonja Njunjić 

 It is estimated that 68.5 million adults in the EU are obese and a further 143 million are overweight. The difficulty in confronting this as a political challenge is the delayed reaction to rising obesity, although we are beginning to detect the increase in diabetes and cancer rates along with many other co-morbidities associated with obesity that aren't often headlined, such as arthritis and asthma.

An Obesity day devoted to healthy diets may motivate our growing populationBelgium has a national day of obesity, so has Portugal. Now a Romanian member of the European parliament, Magor Imre Csibi, is calling for a European obesity day on 16 May to remind everyone of the health problem that just won't go away.

The call is endorsed by Dr David Haslam, chair of the UK's National Obesity Forum, and others who believe that declaring a European day for obesity would serve as an annual reminder to everyone about the importance of a healthy lifestyle, and an opportunity for stocktaking on how levels of obesity have changed year-by-year.It has to be conceded that what has been done so far has not made much of an impression on the rising levels of obesity, and even if we were all to adopt healthy eating regimes, obesity rates cannot be turned around overnight or even within a decade.

This is not a uniquely British problem. It is estimated that 68.5 million adults in the EU are obese and a further 143 million are overweight.

The difficulty in confronting this as a political challenge is the delayed reaction to rising obesity, although we are beginning to detect the increase in diabetes and cancer rates along with many other co-morbidities associated with obesity that aren't often headlined, such as arthritis and asthma.Europe doesn't have a Foresight programme to offer the vision needed for policy strategists to persuade their political masters to plan beyond the next election.

The European elections are looming, but to his credit Csibi – a member of the European parliament's environment, public health and food and safety committee – recognises that his call for an EU obesity day is unlikely to be a big vote winner. Instead the former judo expert talks of his own experience losing weight.The European parliament has debated obesity and called on the EU council of ministers to take a more proactive role.

The European commission has pledged to set up pan-European monitoring of obesity rates and next year will undertake a major review of its health strategy in Europe. Meanwhile, there is a danger of confusing commitments on paper with real actions. Little is being done that translates into effective measures to transform the landscape of what experts term the "obesogenic" environment.

If the European commission is serious about addressing the obesity crisis, then backing the call for an obesity day should bea major step in ensuring the "health in all policies" approach really covers obesity and that all areas of EU activity are involved.

A European obesity day should serve as an annual reality check where progress can be measured and truly benchmarked.

Now I suggest going to the site ( FreePornHq.Net ) and have a good time you'll find, of course, in the meantime, to please you even more you offer different language options, for example, for German ( Freier Porno ) you may come to the address. But, of course, not just German Portuguese service offer like as T ( Pornografia Grátis ) that the point is to provide enjoyment and to enjoy our page we enjoy doing anyway. Of course, you also we haven't forgotten about that Russian in Russia ( бесплатно порно ) address of our service you can get. In the meantime, our industry is important one of the visitors, we haven't forgotten them either, we have prepared a pretty nice area for the Japanese in this field we hope you'll be glad you our in the Japanese ( 無料ポルノ ) connection using the Japanese, you will be able to get service. We don't have the blog in your opinion? Of course, there's our blog that details more clearly with our content we aim to achieve so to achieve this, se ( Hd Porn ) a snapshot of all the content we have added to our site address address address and are constantly changing as this is given we hope that you'll enjoy our blog. Finally, I want to pass our address to your plurk to address this, we have also updated the snapshot if you want to reach ( Free Porn ) and click the link contact us at the address you instant content update, as well as quality that you can continuously Follow us and a world-renowned social networking plurk to encourage our followers at we hope you will be pleased with all the services. Hopefully you'll have a nice time.