Recepti

Juhe, Radionica kuhanja br. 2

  • Ispis

Podsjetnik na Radionice kuhanja Udruge 2011.g.

RADIONICA KUHANJA (br.2) 

Datum: 27.10.2011.(četvrtak) 

TEMA RADIONICE: Juhe” ;

 

 

 

 

 

Voditelj radionice: Irena Švenda i Sonja Njunjić;

Asistenti: Tea Tošić, Biserka Flajpan;

Izrada bookleta Radionice:  Mirela Vidović

RADIONICA KUHANJA NA TEMU JUHE (Radionica br. 2, od 27.10.2011.)

Juhe - općenito;

Preporuka Udruge za domaću mješavinu začina

Priprema:

Nabavite razno povrće poput mrkve, peršina, celera, korabe, karfiola, kelja, prokulice, brokule, pasternjaka, poriluka, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš (ili tzv. „medvjeđi luk“), list komorača i kopra. Sve sameljemo u stroju za mljevenje. Dodamo 15 posto morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke. Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici. Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku.

PREPORUKA - RECEPTI

Juha zdravlja;

Krem juha od karfiola i brokule;

Gusta juha od cikle;

Juha od začinskog bilja;

Gusta juha od marona s povrćem;

Juha od slanutka;

Jesenska juha od bundeve;

Juha od lece s bundevom;

Juha od soje sa sojinim mlijekom;

Povrtna juha „Sonja“;

Miso (mizo) juha s brokulom;

 

 

JUHE – ŽLICA ZDRAVLJA

 

 

 

Objavljeno u Poslovnom savjetniku br. 84, 2012.   dodatak Tajnica

 

 

http://www.uppt.hr/administrator/index.php?option=com_media&folder=namirnice_2012

 

Uppt, 27.10.2011./m.v.