Podsjetnik na Radionice kuhanja Udruge 2011.g.
RADIONICA KUHANJA (br.2)
Datum: 27.10.2011.(četvrtak)
Voditelj radionice: Irena Švenda i Sonja Njunjić;
Asistenti: Tea Tošić, Biserka Flajpan;
Izrada bookleta Radionice: Mirela Vidović
RADIONICA KUHANJA NA TEMU JUHE (Radionica br. 2, od 27.10.2011.)
Preporuka Udruge za domaću mješavinu začina
Priprema:
Nabavite razno povrće poput mrkve, peršina, celera, korabe, karfiola, kelja, prokulice, brokule, pasternjaka, poriluka, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš (ili tzv. „medvjeđi luk“), list komorača i kopra. Sve sameljemo u stroju za mljevenje. Dodamo 15 posto morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke. Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici. Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku.
PREPORUKA - RECEPTI
Krem juha od karfiola i brokule;
Gusta juha od marona s povrćem;
Juha od soje sa sojinim mlijekom;
JUHE – ŽLICA ZDRAVLJA
Objavljeno u Poslovnom savjetniku br. 84, 2012. – dodatak Tajnica
http://www.uppt.hr/administrator/index.php?option=com_media&folder=namirnice_2012
Uppt, 27.10.2011./m.v.