UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Predjela

RADIČ NA ŽARU

Opširnije:RADIČ NA ŽARU

PEČENI TOFU

Opširnije:PEČENI TOFU

Namaz od mladog sira i maslina


 

Sastojci: 

200 gr. posnog sira + 2 do 3 kapi maslinovog ulja;

1 žlica usitnjenih crnih maslina; (može i zelene);

½ žličice đumbira ili 1 žličicu senfa

ili½ žličice mljevene gorušice;   

 

Priprema:

Sve dobro izmiješati. Još jednom sve zajedno dobro izmiješati – može se držati u hladnjaku 3-4 dana kao namaz na kruh ili dodatak za večeru uz sirovo povrće.    

 

 

Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište

Voditeljica: Sonja Njunjjić

Recepti: Sonja Njunjić, Irena Švenda,;

Objavljeno u tjedniku NACIONAL – dodatak „Zdrav život“, 26.12.2005.g.

Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011. 

 

Namaz od soje

Vidi: SOJA

 

Sastojci: 

2 zdjelice kuhane soje; 2 češnja češnjaka; 1 žlica limunovog soka ili ½ žličice jabučnog octa; malo bosiljka ili komorača; malo celera; vode po potrebi; 

 

Priprema:

Sve izmiksati u mikseru.Alternative za okus su bezbrojne. Umjesto češnjaka može se dodati. 2 žlice nasjeckanog 1 luka, poriluka, začiniti mljevenom gorčicom, đumbirom.Namaz od soje možemo kombinirati sa kuhanim žitaricama, uvijek 2 šalice soje + 1 šalica žitarica (zob, ječam, heljda i slično).   

 

Naputak za pripremu sojinog zrna: 

1.     dobro se opere u nekoliko voda;

2.     namočiti 24 sata;

3.     kuhati u istoj vodi sa dodatkom soli (1 žličica);

4.     kuhati na vrlo laganoj toplini ili pod pritiskom dok ne postane mekana;

5.     (15 do 20 minuta pod pritiskom, ili na laganoj toplini sat do 1,5 sat);

6.     kuhano zrno se može odmah pripremati po određenom receptu, a isto tako možemo izmiksati u masu koju možemo čuvati nekoliko dana  u hladnjaku i prema receptima koristiti u svakodnevnoj prehrani;            

 

Savjet: Sonja Njunjić

 

 

 

 

 

 

Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište;

Recept: Sonja Njunjić;

Voditeljica: Sonja Njunjjić, Irena Švenda;

Objavljeno u tjedniku Nacional, prilog Zdrav život“/26.12.2006.;

Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.

 

NAMAZ OD BATATA I TUNJEVINE

Opširnije:NAMAZ OD BATATA I TUNJEVINE