UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Salate
SALATA OD BIJELE RIBE I POVRĆA
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 03 Srpanj 2008 12:33
- Hitovi: 7855
lipanj, 2016.
Sastojci:
70 dkg bijele ribe (može i oslići fileti);
1 limun;
začini prema želji (metvica, kadulja, bosiljak, ružmarin, peršin);
1 luk;
2 rajčice;
3 paprike;
vinski ocat, maslinovo ulje;
Priprema:
Limun prepolovite i malo isjeckajte, pa stavite u tavu s lukom, začinima parema želji, malo soli i papra. Pokrijte vodom. Kuhajte 10-tak mminuta. Dodajte ribu (može i filete) i vatru smanjite na minimum. Nemojte predugo kuhati. Izvadite i ohladite. Nasjeckanu rajčicu,papriku i začine promiješajte.Kad se riba ohladi sve zajedno lagano umiješajte i začinite octom i malo maslinovog ulja.
Savjet:
Tijekom pripreme ribe treba biti oprezan jer je podložna isušivanju ili se prekuha. Da bi se to spriječilo ribu s roštilja dobro je kratko pripremati na jakoj vatri. No, da se kuhanjem ili prženjem ne bi isušila trebala bi se spremati u puno vode s dodatkom ulja.
Savjet:
Salate mogu dobiti sasvim novu ukusnu notu s malim dodacima. Npr. krastavce možete pomiješati s vrhnjem ili jogurtom, rajčici dodati mozzarellu, a rikolu pomiješati sa solju, octom i parmezanom.
Savjet:
Po vručinama treba izbjegavati klasične vruće juhe, već više konzumirati hladne juhe i juhe od povrća u raznim kombinacijama.
Objavljeno u 24.sata/recepti
Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.
SALATA OD PILETINE, GLJIVA I TIKVICA
- Detalji
- Objavljeno Četvrtak, 03 Srpanj 2008 12:30
- Hitovi: 7435
Objavljeno u 24.sata/recepti