UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
Namaz od mladog sira i maslina
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 18:01
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 8374
Sastojci:
200 gr. posnog sira + 2 do 3 kapi maslinovog ulja;
1 žlica usitnjenih crnih maslina; (može i zelene);
½ žličice đumbira ili 1 žličicu senfa
ili½ žličice mljevene gorušice;
Priprema:
Sve dobro izmiješati. Još jednom sve zajedno dobro izmiješati – može se držati u hladnjaku 3-4 dana kao namaz na kruh ili dodatak za večeru uz sirovo povrće.
Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište
Voditeljica: Sonja Njunjjić
Recepti: Sonja Njunjić, Irena Švenda,;
Objavljeno u tjedniku NACIONAL – dodatak „Zdrav život“, 26.12.2005.g.
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.
Namaz od soje
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 18:03
- Napisao/la Super User
- Hitovi: 7997
Sastojci:
2 zdjelice kuhane soje; 2 češnja češnjaka; 1 žlica limunovog soka ili ½ žličice jabučnog octa; malo bosiljka ili komorača; malo celera; vode po potrebi;
Priprema:
Sve izmiksati u mikseru.Alternative za okus su bezbrojne. Umjesto češnjaka može se dodati. 2 žlice nasjeckanog 1 luka, poriluka, začiniti mljevenom gorčicom, đumbirom.Namaz od soje možemo kombinirati sa kuhanim žitaricama, uvijek 2 šalice soje + 1 šalica žitarica (zob, ječam, heljda i slično).
Naputak za pripremu sojinog zrna:
1. dobro se opere u nekoliko voda;
2. namočiti 24 sata;
3. kuhati u istoj vodi sa dodatkom soli (1 žličica);
4. kuhati na vrlo laganoj toplini ili pod pritiskom dok ne postane mekana;
5. (15 do 20 minuta pod pritiskom, ili na laganoj toplini sat do 1,5 sat);
6. kuhano zrno se može odmah pripremati po određenom receptu, a isto tako možemo izmiksati u masu koju možemo čuvati nekoliko dana u hladnjaku i prema receptima koristiti u svakodnevnoj prehrani;
Savjet: Sonja Njunjić
Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište;
Recept: Sonja Njunjić;
Voditeljica: Sonja Njunjjić, Irena Švenda;
Objavljeno u tjedniku Nacional, prilog Zdrav život“/26.12.2006.;
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.