Naputak za pripremu sojinog zrna:
1. dobro se opere u nekoliko voda;
2. namočiti 24 sata;
3. kuhati u istoj vodi sa dodatkom soli (1 žličica);
4. kuhati na vrlo laganoj toplini ili pod pritiskom dok ne postane mekana;
5. (15 do 20 minuta pod pritiskom, ili na laganoj toplini sat do 1,5 sat);
6. kuhano zrno se može odmah pripremati po određenom receptu, a isto tako možemo izmiksati u masu koju možemo čuvati nekoliko dana u hladnjaku i prema receptima koristiti u svakodnevnoj prehrani;
Savjet: Sonja Njunjić
Vidi: Namaz od soje
Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište;
Recept: Sonja Njunjić;
Voditeljica: Sonja Njunjjić, Irena Švenda;
Objavljeno u tjedniku Nacional, prilog Zdrav život“/26.12.2006.;
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.