Predjela

Priprema sojinog zrna

  • Ispis

Naputak za pripremu sojinog zrna: 

1.     dobro se opere u nekoliko voda;

2.     namočiti 24 sata;

3.     kuhati u istoj vodi sa dodatkom soli (1 žličica);

4.     kuhati na vrlo laganoj toplini ili pod pritiskom dok ne postane mekana;

5.     (15 do 20 minuta pod pritiskom, ili na laganoj toplini sat do 1,5 sat);

6.     kuhano zrno se može odmah pripremati po određenom receptu, a isto tako možemo izmiksati u masu koju možemo čuvati nekoliko dana  u hladnjaku i prema receptima koristiti u svakodnevnoj prehrani;            

 

Savjet: Sonja Njunjić

Vidi: Namaz od soje

 

Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. – Otvoreno učilište;

Recept: Sonja Njunjić;

Voditeljica: Sonja Njunjjić, Irena Švenda;

Objavljeno u tjedniku Nacional, prilog Zdrav život“/26.12.2006.;

Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.