Predjela
- Detalji
-
Objavljeno Četvrtak, 10 Studeni 2011 11:26
-
Hitovi: 8497
Sastojci:
¾ kg pomočenog i skuhanog bakalara;
1 glavica komorača (gomoljasti dio);
10 režnjeva češnjaka;
1 čaša juhe od bakalara;
1 dcl maslinovog ulja;
začini po želji (bosiljak ili menta i zeleni listići komorača)
Priprema:
U mlijeku kuhati češnjak gomolj komorača. Prethodno pomočeni i skuhani bakalar od oko ¾ kg očistite i isjeckajte na komade te ribi dodajte 10 režnjeva u mlijeku kuhanih češnjaka, malo mlijeka u kojem se bijeli luk kuhao, 1 čašu juhe od bakalara, 1 dL maslinova ulja, 1 žlicu krušnih mrvica, 4 režnja svježeg češnjaka.
Posolite i popaprite te sve skupa u mikseru sameljite u grubu smjesu. Na kraju dodajte malo nasjeckanog bosiljka (ili mente) i zelenih listića komorača (sa zelene stabljke).
Namaz služite hladan s prepečenim kruhom.
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011