Predjela

Zapečeni omlet s tikvicama, porilukom i fetom

  • Ispis

ZAPEČENI OMLET SA TIKVICAMA, PORILUKOM I FETOM

Vrijeme pripreme: 80 min
Broj kalorija:
240 cal

Masnoće:
9 g
Ugljikohidrati:
25 g
Bjelančevine:
16 g

Sastojci za 4 osobe

150 ml vode
50 g riže
ulje
3 poriluka, sitno narezana
2 tikvice, sitno narezane
metvica
kopar
sol i papar
5 jaja, malo zamućenih
50 g mrvljene fete

Priprema jela

1. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju te je prebacite u veću posudu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. U tavi zagrijte ulje te pržite poriluk dok ne omekša. Izvadite ga iz tave te prebacite u posudu sa rižom. U tavu dodajte tikvice te ih pržite dok ne omekšaju. Također prebacite u posudu sa rižom.

3. U posudu sa rižom dodajte jaja, metvicu, kopar te sol i papar. Sve dobro promiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu.4. Posipajte sve sa fetom i pecite 25-30 minuta.

 

www.žena.hr/recepti