Juhe

Gusta juha od ječma s brokulom

  • Ispis

Žitarice, Radionica kuhanja (br.1), 13.10.2011.

 

Sastojci: 

1 brokula srednje veličine

3 kom mrkve1 glavica crvenog luka

1 češanj češnjaka

1/4 glavice celera

½ šalice skuhane ječmene kaše

mala žličica misa od ječma

začinsko bilje za juhu

morska sol, papar


Priprema:

Povrće očistiti, narezati na kockice, a cvijetiće pojedinačno samo odvojiti iz glavice, te sve skuhati pod parom, vrlo kratko. U multipraktiku promiksati povrće i kuhanu ječmenu kašu, dodati povrtni temeljac ili običnu vodu, te još jednom zakuhati sa začinskim biljem. Također prilikom miksanja odvojimo jedan dio kuhanih namirnica i malo ječma, te ih nakon miksanja vratimo u lonac , kako bi se prilikom serviranja vidjela struktura juhe.

 

 

Nakon toga skinuti sa vatre i umiješati miso od ječma (malu kavenu žličicu ili ako je veća količina 2 male žličice). Servirati toplo. Kušati da li je dovoljno začinjeno, te želji prije serviranja dodati vrhnje od soje ili sojino mlijeko, a isto tako može se dodati narezani tofu na kockice (ne više od 2-3 dkg) i dodati u juhu.  

 

Prigodan savjet:

u proljeće (i tijekom cijele godine)  jedite što češće ječam jer je idealna žitaricaza proljetno čišćenje organizma!  

 

 

Vidi : NAMIRNICE/brokula/ječam 

Vidi : SAVJETI/Prehrana/Zašto je zeleno povrće zdravo  

 

Preuzeto sa web recepata Vegetarijanske udruge, 2004. – dorađen /izmijenjen od strane UPPT, kolovoz 2007.