Juhe

FRANCUSKA JUHA OD LUKA

  • Ispis

FRANCUSKA JUHA OD LUKA
Specijalitet francuske kuhinje

 

Sastojci:
1 l jake goveđe juhe (ili temeljac od povrća)
2 dl bijelog vina
50 dag luka
1 žlica maslinovog ulja
francuski kruh, suhi, narezani
3 režnja češnjaka, sol, papar
12 dag sira Bilogorca ili kladavčana
 

Opis:
Narežite luk na sitne rezance i pržite na maslinovom ulju sa par kapi vode, dok ne dobije svjetložutu boju. Dolijte bijelo vino, kratko prokuhajte i dolijte goveđu juhu (ili neki temeljac od povrća).
Kuhajte 20 minuta. Dodajte sol, papar i sitno sjeckani češnjak. Juhu podijelite u četiri šalice u koje ste stavili kriške suhog francuskog kruha.

 

Pospite obilno ribanim sirom i zapecite u vrućoj pećnici dok se sir ne rastopi.  

 

 

 

Vidi : RECEPTI/Namirnice/luk/

 

Izvor: Gastronaut.hr/kolovoz/2007./prerađeno za Udrugu