Glavna jela

CRVENE PAPRIKE S PORILUKOM

  • Ispis

Potrebno:

a) 500 g tankih strukova poriluka;

b) 2 veće crvene mesnate paprike;

c) 2 žličice maslinovog ulja;

d) sok od ½ limuna;

e) 8-10 zrnca korijandera;

f) lovorov list i vezica peršuna. 

Priprema: 

1)      Poriluk i papriku očistite. Pera poriluka (zeleno) nasjeckajte i propirjajte samo na vodi u kojoj ste dodali malu žličicu maslinovog ulja. Poslije 10-tak minuta dodajte očišćenu i na kockice narezanu crvenu papriku, dobro miješajući dodajte sok od ½ limuna, usitnjen (u mužaru) korijander, sol (na vrh male žličice)  i papar (ako želite - nije nužno), lovorov list i peršin, i sve zajedno lagano pirjajte uz eventualno dodatak vode.

2)      Bijeli dio stabljike poriluka lagano prokuhajte , ocijedite i složite na pirjanu mješavinu.

3)      Sve složite na pladanj, ohladite i poslužite. Možete jesti i hladno, ali isto tako i toplo, kao dodatak tjestenini i žitaricama. Uz to poslužite kriške raženog ili integralnog kruha, prije lagano prepečenog («tostiranog»). 

Dobar tek! 

 

Uppt, Up Dated, 14.6.2015./m.v.

Recept preuzet i dopunjen 

Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir  i Marija Grubor,  Zagreb, SNL. 1989. Uppt, 16.05.2010./m.v.