Glavna jela

KELJ S KESTENJEM

  • Ispis

 Sastojci:

60 g kelja pupčara;

500 g kestenja;

1 žlica maslinovog ulja;

½ litre juhe od povrća;

1 glavica crvenog luka;

1 čaša vina (crno ili bijelo);

prstohvat majčine dušice;lovorov list, malo ružmarina, sol i papar 

Postupak: 

1)      Skuhajte i ogulite kestene.

2)      Kelj pupčar očistite, stavite u kipuću osoljenu vodu i kuhajte cca 20-tak minuta.Ocijedite ga i stavite u posebnu posudu, te dodajte lovorov list, majčinu dušicu, malo soli i papra, zalijte juhom od povrća i vinom, te dodajte oguljene kuhane kestene.

3)      Juhu dodatno lagano prokuhajte 10-tak minuta te dodajte žličicu maslinovog ulja i malo ružmarina.

4)      Poslužite s pireom od kestena i/ili pospite parmezanom!

Knjiga „Vegetarijanska kuhinja“ - SNL, 1989 (Autori: Ljubomir i Maja Grubor)