Sastojci:
60 g kelja pupčara;
500 g kestenja;
1 žlica maslinovog ulja;
½ litre juhe od povrća;
1 glavica crvenog luka;
1 čaša vina (crno ili bijelo);
prstohvat majčine dušice;lovorov list, malo ružmarina, sol i papar
Postupak:
1) Skuhajte i ogulite kestene.
2) Kelj pupčar očistite, stavite u kipuću osoljenu vodu i kuhajte cca 20-tak minuta.Ocijedite ga i stavite u posebnu posudu, te dodajte lovorov list, majčinu dušicu, malo soli i papra, zalijte juhom od povrća i vinom, te dodajte oguljene kuhane kestene.
3) Juhu dodatno lagano prokuhajte 10-tak minuta te dodajte žličicu maslinovog ulja i malo ružmarina.
4) Poslužite s pireom od kestena i/ili pospite parmezanom!
Knjiga „Vegetarijanska kuhinja“ - SNL, 1989 (Autori: Ljubomir i Maja Grubor)