Glavna jela

BIJELA RIBA PEČENA S POVRĆEM

  • Ispis

Fileti bijele ribe pečeni u pećnici uz već očekivane krumpire dobit će "kumpaniju" maslina, kapara i rajčica. U tom su slučaju začini poput češnjaka, ružmarina i bijelog vina gotovo zapovijed, a svi ostali sastojci tajnom koju smo vam odlučili otkriti u receptu. 

Sastojci za 4 osobe

1 kg                                      krumpira

2 žlice                                  limunova soka

malo                                     soli

800 g                                    bijele ribe (oslić, grdobina, list...)

1 žlica                                   Vegete

50 ml                                    maslinova ulja

50 - 100 ml                             bijelog vina

2 grančice                             ružmarina

2 češnja                                češnjaka

20 g                                      kapara

100 g                                    crnih maslina bez koštica

150 g                                    rajčica

1 žlica                                   nasjeckanog peršina 

Postupak 

1.         Krumpir ogulite, narežite na ploške debljine oko 1 cm i stavite u kipuću vodu. Kuhajte ga vrlo kratko (2 - 3 minute), ocijedite, a zatim ga stavite u vatrostalnu posudu i pospite Vegetom.

2.         Dodajte masline, nasjeckani češnjak, rajčice, kapare, grančice ružmarina i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i prelijte s oko 150 ml vruće vode. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 25 minuta.

3.         Za to vrijeme ribu očistite, filetirajte, nakapajte limunovim sokom i malo posolite. Krumpir izvadite iz pećnice, maknite foliju, lagano promiješajte i po njemu položite filete ribe.

4.         Posudu s krumpirom i ribom vratite u pećnicu i nastavite peći na 200°C oko 25 minuta. Pred kraj pečenja dodajte vino.

 www.fit-forever.biz 

 25.siječanj 2009.