Deserti

Torta od sira i bijele čokolade

  • Ispis

Objavljeno, Glorija br. 845 od 17.3.2011.  

 

Sastojci: 

Tijesto:

250 g brašna;1 žumanjak; 170 g Zvijezda margarina extra; 70 g šećera u prahu; ribana korica limuna, malo soli; 

Krema:

5 listova želatine; 200 g bijele čokolade; 6 žlica mlijeka; 500 g svježeg sira; 200 ml vrhnja; 50 g šećera u prahu; 2 jaja; višnje i sirup (ili kompot) od višanja; 

Priprema: 

Umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji 1 sat. istanjite tijesto na tanki list i obložite dno i rubove kalupa promjera 20 cm. Pecite na 180 C oko 15-tak minuta. Ohladite.


Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za kremu. Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne rastopi. Pomiješajte sir, vrhnje i šećer u prahu i žutanjke.


U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Nakon toga lagano umiješajte smjesu čokolade sa smjesom sira i nježno dodajte istučene bjelanjke. Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeno tijesto, prekrijte gornjim dijelom kalupa, držite na hladnom preko noći. Prije serviranja ukrasite višnjama i sirupom (ili kompotom) od višanja. 

Dobar tek!!!

 

Torta od sira i bijele čokolade na drugačiji način;