Potrebno:
2 vezice («pušleka») rotkvica;
150 g sira ementalera;
2 tvrdo kuhana jaja;
1 vezica vlasca;
Marinada:
1 žlica gorušice (senfa);
2 žlice octa;
6 žličica ulja (može maslinovo);
prstohvat šećera, malo soli, bijeli papar;
listovi zelene salate i peršin za ukras;
Postupak:
Rotkvice očistite, lišće i korijenčiće odrežite. narežite ih na tanke ploškice i stavite u zdjelu. Posolite. Sir narežite na 1 cm dugačke prutiće. jaja ogulite i narežite na ploške. Sir i jaja pomiješajte s rotkvicama. Vlasac operite i sitno nasjeckajte. Ukoliko nemate svježi možete koristiti i osušeni!
Za marinadu izmiješajte u zdjelici gorušicu s octom, postupno dolijevajući ulje te sol, papar i šećer. Na listove zelene salate poslažite narezane rotkvice i jaja, te sve zalijte marinadom. Poslužite hladno uz mesna jela, ili kao samostalni obrok uz raženi ili kukuruzni kruh!
(Izvor: «Vegetarijanska kuhinja», LJ. i M. Grubor, Zagreb, SNL. 1989.)
Uppt, 29.03.2010./m.v.