Salate
- Detalji
-
Objavljeno Ponedjeljak, 28 Rujan 2009 17:52
-
Hitovi: 6014
Potrebno:
200 g slanutka;
4 naranče;
50 g maslina (bez koštica);
2 glavice luka;
sol, na vrh žličice sode bikarbone;
Marinada:
sok od ½ limuna;
sok od ½ naranče;
2 žlice maslinovog ulja;
so, bijeli papar
Postupak:
1) Slanutak namočite preko noći u mlakoj vodi s malo sode bikarbone.
2) Sutradan ga ocijedite i stavite kuhati oko 1,5 sat.
3) Naranče ogulite, narežite na tanke ploškice.
4) Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
5) Masline raspolovite.
6) Sve zajedno, slanutak, naranče, masline i luk stavite u zdjelu te promiješajte.
7) Posolite, popaprite i prelijte marinadom.
8) Ostavite u hladnjaku, te poslužite kao salatu ili samostalni obrok uz narezane kriške sira ili uz sviježi sir, sa crnim ili raženim kruhom!
Dobar tek!
Knjiga „Vegetarijanska kuhinja, SNL, Zagreb 1989“ Autori: Ljubomir i Maja Grubor)
Uppt, rujan 2009./mv