UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Salate
USKRSNA SALATA
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 18:30
- Hitovi: 6551
USKRSNA SALATA
Osnovne namirnice: 1
glavica svježeg karfiola
1 glavica brokule
½ male glavica korabice
½ male glavice celera
sok od limuna
1 svježi posni sir 1
jogurt (0,9% masnoće)
listovi celera
mala žličica (kavena) hrena ako je jako ljut
Dodaci: orašasti plodovi
(isjeckani ili istučeni)par oraha, par badema, par lješnjaka sjemenke 1žlica istucanih (mljevenih) sjemenki buče I suncokreta začinibosiljak, kopar, komorač
Dodaci po želji (nisu obavezni- ovisno o želji ukućana)
1-2 grančice mladog luka ili ½ glavice crvenog luka1 režanj češnjaka
POSTUPAK:
Glavicu karfiola , brokule, korabice , celer i listove celera očistiti, oprati i sitno nasjeckati. Poškropiti sa limunovim sokom da ne pocrni. Isjeckati ili istuckati orašaste plodove i sjemenke, te sve zajedno promiješati. Dodati svježi posni sir te 1 jogurt i isjeckan režanj češnjaka. Sve dobro izmiješati u gustu masu. Ako je pregusto dodati još jogurta. U smjesu umiješati začine, te vrlo malo soli. Na kraju dodati malu žličicu hrena (ako je ljut). Nakon toga probati, i ako je potrebno još malo dodati hrena da ima pikantan okus s obzirom da salatu konzumiramo sa kuhanom šunkom i mesom. Ukrasiti sa listićima celera i orašastim plodovima (cijelim).
Staviti na hladno. salatu serviramo kao samostalni obrok, u kombinaciji sa drugim salatama, ili kao ukusan namaz na integralnom kruhu.
Pripremljeno na Radionici kuhanja, Udruga, veljača 2005.
Prilog na HTV-u 1.
Vidi : RECEPTI/NAMIRNICE/karfiol, brokula, celer, sir, yogurt, orašasti plodovi