Salate

SALATA OD TIKVICA

  • Ispis

SALATA OD TIKVICA 

 

Sastojci za 2-4 osobe: 

500 g mladih tikvica

1 luk

2 velike žlice maslinovog ulja

1 žlica limunovog soka

Začini po želji 

 

Priprema: 

 

Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Ako su mlade ne treba ih guliti. Sastim kratko ih prokuhajte (3-5 min.) Ogulite luk, nasjeckajte ga na sitno i pomiješajte sa narezanim tikvicama.Pripremite umak od maslinovog ulja, jabučnog octa, limunovog soka i začina po želji.  

 

 

 

Prijedlog Udruge: dobro bi bilo dodati samljevene sjemenke  i usitnjene listiće gorušice, jer se ona najbolje slaže sa svježim povrćem.

 

 

 

Savjet: tikvice se radi svog neutralnog ukusa, mogu kombinirati sa svim vrstama povrća (bilo juhe, variva ili salate) a posebno su izvrsna kombinacija sa paprikama, rajčicama, lukom, češnjakom, jer se biološke tvari svakog od povrća izvrsno međusobno nadopunjuju, i vrlo su ukusne. 

 

 

 

 

 

VidI: RECEPTI/namirnice/tikvice 

 

Recept preuzet i dopunjen:

Knjiga Klaus Oberbeil/dr.med.Christiane Lentz/Lijekovitost voća i povrća/Hrana koja liječi, Izdavač Veble Commerce, Zgb. 2004.