Sastojci
2 fileta pilećih (ili purećih) prsa;
1 mala žličica soli;
1 glavica zelene salate (srednje veličine);
malo bibera
5 žličica ulja (maslinovo ili sojino)
250 g jagoda,
2 zrela avokada;
limun;
1 vezica matičnjaka (melisse);
Priprema
File bijelog pilećeg mesa očistiti, odstraniti kožicu, istrljati biberom, te meso prepržiti lagano s obje strane da porumeni. Čim je gotovo izvaditi i ohladiti ga.Zelenu salatu ocistiti, oprati i nasjeckati (ili istrgati) na veličinu zalogaja.Jagode oprati, posusiti i isjeckati na četvrtine. Limun prepoloviti i iscijediti sok.Oguliti avokado, i isjeći na tanke kriškice te ih poprskati limunom.Maticnjak oprati i iscupati listice. U preostali sok limuna umiješati sol, biber, malo maslinovog ulja, te sve umiješati mješalicom. Pilece ohlaađeno meso isjeći na tanke šnitice, te zajedno sa kriškama avokada i jagoda rasporediti na zelenu salatu, te preliti pripremljenim dressingom i ukrasiti listićima matičnjaka.