TORTA OD KUKURUZNOG BRAŠNA
Slana torta s kukuruznim brašnom, tikvicama i parmezanom.
Sastojci:
500 g tikvica
250 g kukuruznog brašna
1,5 l vode
2 jaja
1 grančica mente
2 češnja češnjaka
3 žlice krušnih mrvica
6 žlica ribanog parmezana
20 g maslaca
2 žlice ulja
sol
Upute:
Tikvice izrezati na kockice i na ulju pirjati s češnjakom, mentom, malo soli i vodom po potrebi. U 1,5 litara proključale vode sipati kukuruzno brašno i palentu. Kuhati 30 minuta.
Kad je palenta skuhana, skloniti je s vatre i umiješati jaja, tikvice i 2 žlice parmezana, te sipati u podmazanu okruglu tepsiju, čije smo dno ravnomjerno posuli krušnim mrvicama. Na vrh rasporediti maslac u listićima i preostali parmezan. Peći 40 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Dobar tek!
(Tonkica iz Beča)
Objavljeno: net. hr / rujan 2006.