Pita se također može poslužiti i hladna, i biti ukusan doručak ili međuobrok oko 17 sati u kombinaciji sa 1 jogurtom! (Napomena UPPT)
Sastojci:
0.5 kg tankih kora za savijače;1 kg špinata;0.5 kg svježeg kravljeg sira;2 jaja;sol, papar;ulje za mazanje;vrhnje po želji;
Priprema:
Očišćen i opran špinat kratko prokuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, ohladite i sitno nasjeckajte. Umiješajte izdrobljeni sir i jaja te začinite po ukusu. Dno pleha namažite uljem i obložite s dva lista uljem namazanog tijesta. Na to stavite dio nadjeva, pa namazane kore, pa nadjev i tako dok ne potrošite sve sastojke. Završite korama koje dobro premažete uljem. Ako želite sve prelijte vrhnjem.
Pecite na 180o oko pola sata.
Izvor: www.posluh.hr
Objavljeno: http://www.centar-zdravlja.net/zdravi-recepti/244/pita-od-spinata/