Svježi Tofu
Tofu, sir od soje, proizvodi se mljevenjem, kuhanjem i grušanjem sojina mlijeka. Annapurna proizvodi tofu od pažljivo odabranih hrvatskih sorta soje koje se organski uzgajaju na našim područjima.
Najčešći način pripreme tofua je mariniranje soja sosom i zatim prženje, pohanje ili pirjanje tofua na ulju. Tofu se također može dodavati juhama i salatama ili stavljati u sendviče.
Iako je tofu tradicionalna namirnica DalekogIistoka, po želji ga možemo upotrijebiti u bilo kojoj internacionalnoj kuhinji kao što su npr. kineska, talijanska, libanonska ili indijska. U ovom broju pripremili smo vam recept iz indijske kuhinje.
TOFU SUBJI - RECEPT
Postupak: Svježi tofu nasjeckajte na sitne kockice i pospite asafetidom, đumbirom u prahu i prelite limunovim sokom. Malo posolite. Pustite da odstoji oko 15 minuta. U međuvremenu nasjeckajte mrkvu, papriku i brokolu. Svježu rajčicu nasjeckajte na veće kriške.
U dubokoj tavi zagrijte ulje. Kad ulje postane dovoljno vruće, dodajte sjemenke crne gorušice i pričekajte da počne pucketati. Maknite s vatre i dodajte svježi đumbir, chilli i kumin, promiješajte i dodajte papriku. Kratko pirjate i dodajte mrkvu, brokolu, tofu i curry. Pred kraj dodajte rajčicu i pirjajte oko pet minuta.
Objavljeno: Amnahurna-zdrava hrana, ponedjeljak, 04.02.2008
Internet portal Hrvatske Alternative
Preuzeto za web Udruge, studeni 2008.