Juhe

PROLJETNA MISO JUHA

  • Ispis

PROLJETNA MISO JUHA

 Ovo je juha izuzetnih revitalizirajućih svojstava, objavljena u kuharici"Juhe", Tvrtka Šakote, šefa restorana Nova. No, nakon što dodate miso, morate paziti da juha ne prokuha kako biste sačuvali enzime zaslužne za ljekovitost misa! 

 

Sastojci:

1 žličica svijetlog sezamovog ulja;

2 mrkve, narezane na kockice;

4 šalice temeljca kombu-dashi ili nekog drugog;

5 rotkvica, narezanih na četvrtine;

1 šaka čimulice od kelja ili divljih šparoga:

1 mladi luk; 

5-7 žlica rižinog misa; 

1/4 žlice ribane korice limuna; 

svježi kopar za ukras;

Postupak:

1. Na zagrijanom ulju 5 minuta pirjajte bijeli dio mladog luka, mrkvu i kelj pa dodajte temeljac i rotkvicu te kuhajte 7-8 minuta.

2. Miso razmutite u malo vruće juhe i dodajte zajedno s koricom limuna. Juhu dovedite do vrenja pa isključite. Ukrasite zelenim dijelom mladog luka i koprom. 

 

 

www.makronova.com